Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Václav Klaus ml. kontra ODS?

Nějak ho oficiálně v ODS moc nechtějí. Protože je prý netolerantní, asi xenofobní, ne proevropský atd atd. Šup s ním pryč.

Uvažuji, zda dělají rozumně. Nebudu psát "dobře", protože v politice o to vůbec nejde, je potřeba chovat se tak, aby byl maximalizován "výnos", zisk strany v podobě preferencí, přetavený do maximalizace duší v parlamentu, ideálně s potenciálem být u koryta v první řadě. Vše ostatní je podružné. Tahle vizuální pejorativnost není míněna nijak ofenzivně, jsem hluboce přesvědčen, že tohle je hlavní cíl politického soupeření. Off record názory mnohých mocných, kteří by šli do holportu i s ďáblem, jen aby byli u lízu, budiž toho potvrzením.

Opravdu jsou jejich vedoucí představitelé přesvědčeni, že vyhozením V.K.ml. jejich preference poletí nahoru? Já jsem přesvědčen o opaku. Skutečný elektorát a jeho preference se od toho stranami idealizovaného IMHO dost liší.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Proč by měl být ve straně, když se jeho názory čím dál víc odchylují od ideí strany? Od toho snad st…
Moas 05.04.2019 08:36
Moas
No tak proč....protože vznikla u nich v kuchyni? :-) nový
Kurt 05.04.2019 09:09
Kurt
V kuchyni... Zde jsou vzpomínky jednoho ze zakladatelů: petr-havlik-vaclav-klaus-jr-nema-se-zakladat… poslední
hynajs 06.04.2019 10:47
hynajs

Proč by měl být ve straně, když se jeho názory čím dál víc odchylují od ideí strany? Od toho snad strany jsou - aby sdružovaly lidi se stejným názorem. O názorech se jistě dá debatovat ale styl, jaký volí VKml, osobně nepovažuju za přiměřený.

V kuchyni...
Zde jsou vzpomínky jednoho ze zakladatelů: petr-havlik-vaclav-klaus-jr-nema-se-zakladatelskymi-idealy-ani-se-vznikem-ods-nic-spolecneho
odkud cituji:

Mohl bych jmenovat konkrétní osoby, které byly u vzniku ODS, místa, kde jsme se scházeli. Nezřídka se těchto přípravných sezení účastnil i Václav Klaus st., ale nikdy to nebylo u nich v kuchyni na sídlišti na Proseku, a nikdy u toho nebyl tehdejší student junior.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru