Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Mladý Klaus a jeho poněkud frivolní návrh zákona o omezování svobody podnikání

Celý ten návrh vnímám jako snahu o zviditelnění se, možná příprava půdy pro budoucí prezidentskou kandidaturu?

Velmi vtipné mi přijde, když podobný nápad pochází od člověka, na jehož účtech se pro ban nechodí daleko. Navíc není problém zavzpomínat na odmítání protikuřáckého zákona, najednou už si soukromá společnost nesmí dělat, co uzná za vhodné? :-)

Obecně bych o této normě vážně uvažoval v případě, že bude nějakým způsobem nastolena i odpovědnost za napsaný názor. Co kdyby někdo křivě obvinil výrobce, že jeho výrobek je nekvalitní nebo dokonce způsobil újmu na zdraví? Bude autor takového příspěvku nahrazovat vzniklou škodu, která vznikne poškozením značky? Pro další příklad nemusím chodit daleko, stačí vzpomenout na řetězové e-maily, které kydaly hnůj na Jiřího Drahoše. Problém je, že provozovatel sítě/webu je často snadno dohledatelný a tedy postižitelný (čest výjimkám typu Aeronet a "vedoucí kolotoče"), identitu původce tzv. "názoru" při troše autorovy snahy zjistíme stěží.

Třeba by se sítě typu Facebook a Twitter na náš minitrh prostě vykašlaly. To by teprv demagogové typu Klaus a SPD čučeli, ideálnější informační kanál aby pro jejich účely jeden pohledal. :-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat