Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Žena vybrzdila dodávku na D10...

Včera jsem viděl v televizi záznam z autokamery, je k vidění i tady:
http://auto.tn.nova.cz/clanek/novinky/zena-vybrzdila-dodavku-na-d10-v-levem-pruhu-nikdo-nevi-proc.html

Podle mne je prvním viníkem řidič dodávky. Možná zrovna mobiloval se zákazníkem nebo té paní chtěl důrazně naznačit, že mu utíkají kšefty za statisíce a ona ho zbytečně zdržuje. Ale každopádně se ji přilepil na zadek. To ostatní IMHO vzniklo z toho. Ještě, že té paní se nic nestalo. To, že volala na tísňovou linku až z místa, kde mohla zastavit, já bych to taky udělal, neriskoval bych, že mne někdo na dálnici sejme, když budu volat a když řídím, mobil nechávám v klidu i kdyby zrovna volali impulsovi.
Takhle totiž řidiči dodávek jezdí. Třeba když je někde omezená rychlost a já nevím, jestli si tam nechtějí přivydělat ti co pomáhají a chrání, tak raději uberu, dojede mne dodávka a řidič se může po$rat, že musí taky zpomalit a přilepí se mi na zadek, homosexuál jeden.
Ono se nadarmo neříká, že označení "řidič dodávky" není povolání, ale diagnóza.
3-[3-[3-[

loading...
Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Percentualne je 80% viny na strane vodica dodavky. On siel za nou priryclosti 120-130km/h len s cca…
fleg 28.10.2018 07:57
fleg
"Percentualne je 80% viny na strane vodica dodavky." Jasně a když se někdo rozeběhne proti útesu a… nový
Araneus84 30.10.2018 09:29
Araneus84
Já na místě řidiče dodávky bych neřešil, proč ta ženská zdržuje v rychlém pruhu. Zpomalil bych, abyc… nový
Yarda 30.10.2018 12:34
Yarda
Presne tak, v prvom rade riesim svoje povinnosti (bezpecna vzdialenost), v druhom rade som uz velakr… nový
fleg 31.10.2018 10:00
fleg
Ukaz mi, kde je napisane, ze sa na ceste (alebo ako to ty nazyvas v rychom pruhu) nemoze brzdit. Ty… nový
fleg 31.10.2018 09:57
fleg
Ano, řidič dodávky není žádný génius/dobrý řidič/atd. (zjevně). Na tom se tu asi všichni shodneme. A… nový
Araneus84 31.10.2018 12:30
Araneus84
Nejde mi už editovat ten příspěvek, ale tady máš další ukázku "nedodržení bezpečné vzdálenosti". Sou… nový
Araneus84 31.10.2018 16:32
Araneus84
Zase manipulujes...tvoj priklad je predsa klasický pripad vybrzdovania. Obehnes niekoho a následne h… nový
fleg 01.11.2018 11:46
fleg
Devatenáctiletý řidič bílé dodávky.... https://brno.idnes.cz/dodavka-zeleznicni-prejezd-zavory-vlak-… nový
Moas 13.11.2018 13:01
Moas
Ani bych se nedivil, kdyby to byl polák. https://blanensky.denik.cz/nehody/cizinec-hazardoval-na-pre… poslední
Prasak 13.11.2018 22:10
Prasak

Percentualne je 80% viny na strane vodica dodavky.
On siel za nou priryclosti 120-130km/h len s cca 20-25m odstupom, co je zufalo malo. Navyse po zacati je brzdenia, ktore nebolo nijako prudke (auto v pravom pruhu, ktore tocilo video a mohlo ist tych 90km/h stale obiehala a vzdalovala sa od neho vo) vodic skoro 1s nijako nereagoval a prudko zacal brzdit az ked uz bol tesne za nou.
Ja sa obcas tiez lepim na vodica predomnou, napriklad ked spomalujem a nechcem brzdit zbytocne necham sa priblizit na minimum, ale vzdy mam nohu na brzde, aby som nestracal cas jej presunom a ocakavam z jeho strany zabrzdenie. Takisto na dialnici, ak sa na niekoho nalepim, ked sa nechce uhnut mam sice tempomat, ale necumim do mobilu a noha opat na brzde, ak by ma nechcel pustit a chcel nebodaj vybrzdovat. Dovolim si tvrdit, zeby sme zacali brzdit skoro sucasne lebo to pri tej vzdialenosti doslova cakam.
Takze ak uz sa niekto lepi na druhe auto vzdy by mal mat nohu na brzde a ocakavat brzdenie a nie cumenie do mobilu.
Mne sa nezda, zeby v tom bol umysel, umyselny vybrzdovaci dupu na brzdu viacej a opakovane, toto mi prislo skor take chaoticke z jej strany (mozno chcela odbocit doprava pri tej tabuli a rozmyslela si to, tazko povedat.
V kazdom pripade vodic dodavky nedodrzal bezpecnu vzdialenost a nevenoval sa riadeniu dostatocne (vid neskore panicke brzdenie).

"Percentualne je 80% viny na strane vodica dodavky."

Jasně a když se někdo rozeběhne proti útesu a na okraji plánuje zabrzdit, a ty do něj na konci jen trošku strčíš, tak si za pád z útesu může taky na 80% sám, že ? Veď hej, nedodržel bezpečnou vzdálenost od okraje útesu...

V rychlým pruhu nemá nikdo právo bezdůvodně brzdit. Pokud to udělá a způsobí nehodu, je jejím viníkem.
Vina by byla na straně řidiče dodávky až v okamžiku, kdy by ta ženská dupla v rychlém pruhu na brzdu odůvodněně (např. by ji vběhl do cesty člověk/zvíře/apod.).
Na videu je jasně vidět, jak jen přidupla brzdu a pokračovala hned poté dále nezměněnou rychlostí, takže je to celkem jasné.

Já na místě řidiče dodávky bych neřešil, proč ta ženská zdržuje v rychlém pruhu. Zpomalil bych, abych dodržel bezpečnou vzdálenost a kdybych viděl, že tam zdržuje dál, tak bych zajel do pravého pruhu, ať si ji vybliká někdo jiný.
Třeba té paní ještě neoschnul inkoust na řidičáku a zpanikařila, když se podívala do zpětného zrcátka nebo jí zrovna chcípnul motor, nebo se jí udělalo nevolno, nebo.... to ať řeší ti co pomáhají a chrání. Řidič dodávky to rozhodně "řešit" neměl. Pán Bůh ho potrestal.

Presne tak, v prvom rade riesim svoje povinnosti (bezpecna vzdialenost), v druhom rade som uz velakrat podobnu situaciu riesil presne ako popisujes. Auto, ktore bokovalo rychlejsi pruh som obehol jednoducho z prava...samozrejme plynulou subeznou jazdou, takze som neporusil ziadne nariadenie o tom, ze z prava sa neobieha;o).

Ukaz mi, kde je napisane, ze sa na ceste (alebo ako to ty nazyvas v rychom pruhu) nemoze brzdit.
Ty nazyvas jej brzdenie bezdovodne. Ako vies, ze take bolo? Mne sa napriklad zdalo, ze si na poslednu chvilu vsimla tabulu s navestim a chcela najprv odbocit, a preto pribrzdila. Cize z mojho pohladu dovod mala.
Navyse ona na tu brzdu nedupla, pribrzdila (to je rozdiel) a keby sa vodic dodavky venoval dostatovne riadeniu tak hoci nedodrzal bezpecnu vzdialenost ubrzdil by to.
Na videu ja vidim jasne naopak to, ze po jej pribrzdeni pokracoval vodic dodavky rovnakou rychlostou, pretoze si ani nevsimol, ze pribrzdila a az nasledne zacal panicky brzdit, co sposobilo jeho nehodu.
Vsetko ostatne su len dohady.
Btw dobry vodic od zleho sa lisi tym, ze nedava pozor len na svoje spravanie, ale aj na spravanie ostatnych a predpoklada ich zlyhanie. Napriklad ak obiehas autobus na zastavke mal by si ocakavat, ze ti niekto spoza neho vybehne, ak vidis auto na vedlajsej ceste mal by si ocakavat, ze sa moze nahle pohnut a vojst ti do cesty, pri obiehani cyklistu by si mal mat min 1-2m medzeru, pretoze mozes ocakavat, ze cyklista sa bude vyhybat vytlku na ceste a vojde ti do cesty a pod.
Ja to riesim tak, ze va takychto pripadoch mam nohu na brzde a nie na plyne, pretoze sa snazim predvidat.

Ano, řidič dodávky není žádný génius/dobrý řidič/atd. (zjevně). Na tom se tu asi všichni shodneme. A co jako ?

Když se na prodávacích akcí prodávají předražené hrnce důchodcům, tak by tu určitě nikdo nenapsal: Veď já bych si ty hrnce nekoupil. Můžou si za to sami. Je to jejich vina.

Proč by se mělo každé skupině obyvatel měřit různým metrem ?¨
Společnost se usnesla na tom, že je třeba chránit slabé/malomyslné/neschopné, apod. a říká se tomu sociální stát, takže tuto ochranu prostě požívají všichni takoví, ať se to někomu líbí nebo ne (mně se to třeba taky nelíbí, ale prostě taková jsou pravidla).

"Ukaz mi, kde je napisane, ze sa na ceste (alebo ako to ty nazyvas v rychom pruhu) nemoze brzdit."
Toto vyplývá z ustanovení, že řidič je povinen se v provozu na pozemních komunikacích chovat tak, aby nezpůsobil dopravní nehodu. Dupnutí na brzdu na dálnici v rychlém pruhu, když ve zpětném zrcátku vidím, že mě dojíždí dodávka, namísto toho, abych přejel do pomalejšího pruhu, tomuto ustanovení jednoznačně odporuje.

Zase manipulujes...tvoj priklad je predsa klasický pripad vybrzdovania. Obehnes niekoho a následne ho "potrestas" vybrzdenim. Ta zenska ho obehla a nasledne dupla na brzdu? Pises o rovnom prístupe pre všetkých, ale ty naopak nerozlusujes a neberies do úvahy podstatne detaily.
Este raz, ina na brzdu nedupla, pribrzdila, to, ze videla dodavku v spataku je len domnienks, ze to spravila umyselne tiez...navyse nicim nepodlizena. Tvoj vodic sa priznal, ze konal umyselne, a preto bol odsudeny.
Stale mas pocit, ze su to pirovnatelne pripady?

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru

loading...