Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ako si dnes mozete niekoho umyselne zrazit a nic sa vam nestane

1. Na zbroják se psychotesty v ČR nedělají a nikdy nedělaly. Někde jinde na světe to můžou mít jinak, ale to se netýká české poradny.

2. Psychotesty pro vojáky se dělají a funguje to tam přesně tak, jak píšu. Dělají je "na nečisto" tak dlouho, dokud školitel neusoudí, že je může pustit na "ostrý test". Mám pár známých vojáků, takže vím, jak to funguje. Nebo máš pocit, že většina lidí hrnoucích se do armády nemají sklony k násilí a hlásí se tam zejména pacifisti ?

Tedy z tvých 3 argumentů pro podporu psychotestů ti zbyl jen argument: "apod."...

Abych odpověděl na tvou otázku, proč se vyžadují. Vyžadují se proto, protože v čele státu/EU jsou ti, co tam jsou.

Máš pocit, že zabít někoho nožem je těžší než někoho přejet autem ? Co kdybysme zavedli psychostesty na prodej nožů ? Psychotesty na chov zvířat vyžadujících zvláštní péči ? Psychotesty na chov bojových psů ? Psychotesty na nákup pyrotechniky ?

Takže než abychom eliminovali retardy/idioty/nesvéprávné/apod. z populace nadobro a jednou provždy, tak místo toho vymyslíme řešení omezit a zatížit celou populaci , aby v ní dokázali prosperovat i tato individua ? To je vskutku geniální plán. Mohl bys z fleku jít dělat úředníka do Bruselu.

Mimochodem zkus se na nějaké ty psychotesty podívat a pak se zkus seriózně zamyslet nad tím, zda tvá oblíbená barva nebo pocit uklidnění při pohledu do ohně či nakopnutí psa, který tě kousne do nohy má nějakou reálnou vypovídací hodnotu o tom, jak se zachováš při řízení auta. A to jsou jen unifikované otázky s pevným bodovým ohodnocením a vyhodnocením, které z podstaty věci nemohou mít takovou vypovídací hodnotu jako pohovor s psychiatrem. No a pak se taky podívej na pár případů. kdy se psychyatři do diagnózy "netrefili" ani při opakovaných pohovorech s dotyčným, když ho měli u sebe na oddělení.
Pak se podívej na film Minority report a pak se ještě jednou zamysli, jestli bys raději 99% předvídání vražd nebo psychotesty nebo ani jedno není vhodný nástroj a teze trestat někoho předem za něco, co nespáchal, je sama o sobě nesmyslná.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat