Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ako si dnes mozete niekoho umyselne zrazit a nic sa vam nestane

To se velmi mýlíš. Já neschvaluji v žádném případě chování řidiče. Ani jeho první dopravní přestupek, ani jeho následný čin na hranici trestného činu.

Pokud bych chtěl "porovnávat" to první co udělal motorista a to co udělali cyklisti v reakci, tak se nabízí celkem snadné srovnání dle kterého rozhodují i soudy a sice úmyslný a neúmyslný čin.

Já v žádném případě nejsem přívržencem braní "spravedlnosti" do vlastních rukou. Důsledky opačného si snad dokáže každý domyslet sám a není třeba je tu rozepisovat.

Řidič neúmyslně svojí hloupostí ohrozil cyklisty. Správnou reakcí na to je buď zavolat policii nebo to nechat být. Tečka. Pokud si myslíš, že je logické, že dav cyklistů potom obestoupí motoristu a začnou na něj dorážet, tak se mýlíš. Není to ani pochopitelné ani omluvitelné. Když nic jiného, tak určitě neohrozil celou skupinu cykllistů, ale jen toho jednoho. Tedy promluvit si s ním měl jít pouze ten jeden. NIKDO jiný.

Co se týče tvého výroku, co by soud určitě odsoudil a neodsoudil tak bych si tím nebyl tak jistý. Pro zkratkovité chování by mohl být dostatečnou omluvou pocit ohrožení. A to, když tě obestoupí dav, je dle mého nezpochybnitelné... Schválně si počti.
https://zpravy.idnes.cz/policie-berdar-strilel-na-mladiky-v-mezich-zakona-fbu-/domaci.aspx?c=A050914_174658_domaci_pat

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat