Zrušení střídání zimního a letního času
Osobně se mi střídání letního a zimního líbí. V zimě je ten správný čas, v létě je o hodinu déle světlo. Vstávání ale řešit nemusím, do práce nechodím. Za minulého režimu jsem se se vstáváním do práce rychle vypořádal, ale to jsem byl mlaďoch :)
Pokud by prošel jen letní čas, bylo by to dost nepříjemné pro školáky, kolem zimního slunovratu by chodili do školy za hluboké tmy.
Jak to cítíte vy?
---
Otázkou je, jak rychle ta případná změna vůbec může dojít v platnost. Nemám nejmenší představu, ale tipnul bych si pár let.
Pokud bude u nás jiný čas než v Německu,tak si přiznejme,že každý,opravdu 99% lidí má nějaké zařízení které "chytá" čas z DCF77 na dlouhých vlnách s kmitočtem 77,5 kHz z vysílače v Mainflingenu. Takže budeme v zadeli.
Jiný čas než v Německu na 99,99% mít nebudeme.
Já takové zařízení nemám, holt 1% :)
Doufám,že víš o čem je řeč. DCF77
Troufám si odhadnout, že takové zařízení taky nemám.
Jakýkoliv budík,řízený rádiem,teploměry s hodinami. Domácí meteostanice a řada dalších. No .. není povinnost mít dostupnou techniku v 21.století ,natahovat péro je takové,no asi zajímavější.
Žádné hodinové péro nenatahuju a přesto mám na všech důležitých zařízeních správný čas. To je div, co?
To není div,to je DCF77.
https://arduino-shop.cz/arduino/1104-prijimaci-modul-dcf1-1500635982.html?gclid=EAIaIQobChMIhPTplbOo3QIVipztCh2WnAqNEAQYASABEgIG3vD_BwE
Ne, není. Na žádném ze svých zařízení tohle nemám.
Nevadí,nech to pro jiné. Buď nevíš o co jde,nebo jen miluješ staré netechnické věci. Většina populace ale má jiné postoje k takové technice. Nejsi tu jediný,na takovém foru to je ale překvapivé. Rádce a nerozumí novým technologiím.
Tvoje osoba nezastupuje většinu populace.
No nevím,teda. Podle tebe to vypadá,že vysílač Mainflingen přijímám jen já.
Podle tebe to vypadá, že vysílač Mainflingen přijímají všichni.
Souhlas,on zatím jiný není. Možná po chaosu co nastane někde zrušením SLEČ by mohla začít vysílat Topolná. (dlouhovlnný vysílač na Zlínsku). Ovšem pak co region,to jiná vlnová délka.
Chaos nenastane, protože to budeme mít ve střední Evropě všichni stejné. My, Slováci i Němci. Pro ty, kdo jsou závislí na tom tvém vysílači, to problém nebude, protože si nachystají "nový čas" a tím to bude vyřešeno. Pro Čechy i Němce.
Ale jak už tu někdo psal, taky si myslím, že i kdyby to definitivně schválili dnes, bude trvat několik let, než to vejde v platnost.
No, může to bejt překvapivě fofr:
Mě nejvíc štve, že to euro-hlasování o zrušení času proběhlo velice nenápadně a ještě k tomu bylo načasovaný na prázdniny a dovolený - od 5. července do 16. srpna. Vůbec jsem ve zpravodajství nezachytil, že něco takovýho probíhá. A když jsem po tom pátral zpětně, našel jsem z hlavních zpravodajských webů jen 6. července(!) článek na iDnesu (v sekci techNet!!), že hlasování bylo zahájeno. Hlavní zpravodajství, Aktuálně, nebo Novinky - vůbec nic!. Jen Blesk, iRozhlas,, web TV Nova. Pak se objevilo 16. srpna v Denících, že je poslední den pro hlasování. Celkem hlasovalo jen 1% lidí z EU. Sice bylo 80% pro zrušení, ale připadá mi to hodně nedemokratický, rozhodovat jen podle 1% lidí...
Ano,hlasovalo velice málo lidí,ale vůbec nešlo o nějaké závazné hlasování,které by něco "schvalovalo",nebo rozhodovalo.
No to sice ne, ale na základě toho hlasování už začal konat Europarlament: