Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Preco musime neustale riesit zbytocnosti

Ak ste sa v poslednej dobe stretli s nejakou sem s nou. Mna osobne uvavovali napriklad tieto.
1. Vlada SR schvali(la) jednorazovy statny sviatok lebo 100 rokov CSR a neviem co este. Hned sa ozvala akasi unia zamestnavatelov a vyplakava ake straty im to spravi a kolko ludi budu musiet prepustit. Nasrat na takeho podnikatela, ktoreho jednorazovy statny sviatok zruinuje, pretoze to je potom debil a nie podnikatel.
2. V TV chceli medialne ulyncovat lekarku, ktora mala na dverach oznam, ze pacienti s vahou >120kg si maju priniest so sebou stolicku z cakarne. Argumentovala logicky, ze bezna stolicka ma nosnost do 120kg, ze nevie zohnat silnejsie a ze v cakarni su stare komunisticke, ktore vydrzia aj 200kg borca. Opat sprska supov, ktori meditovali o tom ake je ponizujuce pre to tlste 150kg prasa, ked si musi niest stolicku z cakarne do ordinacie, aby sa tam lekarke neznicil je beznu stolicku. Stado pseudopsychogov mali hned obavy o ich dusu, to, ze ich dusa a telo trpia morbidnou obezitou, ktora ich skor, ci neskor zabije uz neriesili.
3. Na zaver nieco z ceskych luhov a hajov. Prednedavnom sa aktivizovala jedna politicka strana (uz neviem, ktora), ktora chcela v parlamente, ci v snemovni riesit reklamy pohrebnych ustavov v nemocniaciach lebo to opat vplyva na psyche pacientov a oni im chcu pomoct. Reklamy chceli vykazat tusim do 500m od nemocnic, co by bolo tragikomicke, kde by vlastne mohli byt a kto by to kontroloval (asi niekto s certifikovanym dronom na meranie vzdialenosti). Typicka ukazke jebnutosti politikov, ktori nemaju do cocho pichnut tak riesia chujoviny.

Dalej ma uz nic nenapada, ale je toho urcite viacej a vzdy sa mi chvilku nechce ani zit, ked vidim ake nepodstatne veci su dnech schopni riesit ludia v ramci "naseho dobra".

Předmět Autor Datum
2. V normální ordinaci by si tu masivní stoličku tam dali sami, nic netřeba řešit. Případ neznám, na…
L-Core 22.05.2018 15:34
L-Core
Mne naopak je konanie normalne pripada. Ona za to moze, ze niekto je morbidne obezny? Ona za to moze…
fleg 22.05.2018 19:20
fleg
Ta doktorka má živnost založenou na práci s lidma, takže musí počítat s tím, že jí tam budou chodit…
Prasak 22.05.2018 20:34
Prasak
Ja som tu stolicku videl, kovovy ram, kozenka, taka klasika z minuleho storocia, ktoru do ordinacie… poslední
fleg 23.05.2018 08:41
fleg
Mi by přišlo jako normální, že si ta "doktorka" tu "velkokapacitní" židli prostě do ordinace nastěhu…
IQ37 22.05.2018 22:16
IQ37
U pitomců jsou blbosti nejdůležitější věcí na světě, to je tak jediné co k tomu všemu lze říci.
M-Pol 22.05.2018 22:10
M-Pol

2. V normální ordinaci by si tu masivní stoličku tam dali sami, nic netřeba řešit. Případ neznám, na TV, politiku atd nemám čas ani chuť, ale chování paní doktorky mi moc normální nepřipadá. Ale třeba jen měla svoje dny.

4. Mě neuvěřitelně nasírají kecy o proplácení prvních tří dní nemocí, jak strašní chudáčci jsou zaměstnanci, když to teď placené nemají. Jako OSVČ si nemocenské (dobrovolně) platím taky, když omarodím, mohu si prvních 14 dní nasrat, dostanu přesně nulu. Ale <píp> socani a ještě více <píp> odboráři mě asi potřebují nasírat, daří se jim to. Raději snad 100 Babišů než jednoho odboráře 3-[ (..to jejich neustálé žvanění, že OSVČ málo platí..)

A to nemluvím o výpočtu vyměřovacího základu důchodu v případě nemocí u OSVČ. Tohle je snad na žalobu u Ústavního soudu (já na to žalování kašlu, poradím si jinak..), to snad nejde prohrát.

Mne naopak je konanie normalne pripada. Ona za to moze, ze niekto je morbidne obezny? Ona za to moze, ze hmotnost 120kg sa stale nepovazuje za normalnu? Nehovorim o 2m sportovcovi, co ma vytrenovanych 120kg cistej hmoty, ale o obzratych ludoch, ktori stoja zdravotnictvo viac ako dost a su si sami na vine. Ak raz budem tucne vyzrate prasa, ktore nebude moct sediet na standardnych stolickach nebudem vobec riesit moju psychicku pohodu narusenu tym, ze si musim so sebou niest tazku kovovu komunisticku stolicku z cakarne do ordinacie.
SZCO je trosku ina tema. Nie je to nezmysel, protistrana ma nejake rozumne argumenty, aj ked mna osobne celko vytaca, ked niekto zacne s tym, zeby zivnostnici mali platit viacej lebo oproti zamestnancom platia malo. Platim iba o par percent menej ako zamestnanec a kde mam zarucenu pracu a placu? Kde mam platenu dovolenku, ci ine socialne benefity bezne pre obycajnych zamestnancov?
Mna vsak skor vytacaju naozaj zbytocne absurdne temy kam tuto neradim.

Ta doktorka má živnost založenou na práci s lidma, takže musí počítat s tím, že jí tam budou chodit aj špekatí. Je to od ní trochu hnusný, tu bytelnou židlu tam mohla mít jednu přímo v ordinaci. Od člověka, co má pomáhat (a ještě si za to nechá slušně platit), je to opravdu urážka.

Ja som tu stolicku videl, kovovy ram, kozenka, taka klasika z minuleho storocia, ktoru do ordinacie nemas moc kde dat natrvalo.
Mne to ide o princip, obezitu povazujem za jednu z najhorsich chorob, ktoru si ludia z 99.99% vzdy sposobuju sami svojou neshcopnostou (preto mam 0 toleranciu voci morbidne obeznym ludom), ale princip spociva v tom, ze sa opat raz v mene (v mene coho?) niecoho prisposobujeme vyraznej mensine. Morbidne obeznych ludi je nastastie este stale minimum, ale preco ja ako doktor mam na nich robit nejake specialne ohlady? Joj vy ste tucny ako prasa, takze tu je specialny vchod pre vas, kde mam specialne nastroje pre vas, specialnu stolicku a nafukam vam do ritky paraskovy cukor?
Dokedy budeme ustupovat mensinam a z akeho dovodu maju mat specialne veci od nas?

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru