Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Tiez ma vytaca Babis, ale nie kvoli vlakom

Chceš vysvětlit evidentní? Babiš není politik, on je majitel-diktátor. Traduje se o něm, že svou firmu řídí SMSkami a že vyžaduje 100% poslušnost a loajalitu, stejně tak je jeho nejoblíbenějším nástrojem akvizic hostile takeover. Jak pak chceš aby takový člověk fungoval jako politik? On má hluboko ve svém chování zažité rozkazování, tudíž nechápe, že politika funguje na principu nějakého konsensu a kompromisu. Proto se s ním nechce už nikdo bavit.

Proč se nestáhne, tam je přesně tentýž důvod - on chce všechno řídit sám a rozhodovat bez prostředníků. Postavil (a zaplatil) si kvůli tomu stranu s marionetami (ANO), které jednají tak, jak jim rozkáže. A podle všeho se chce etablovat v Bruselu, proto to ofrkování nad koalicí s SPD a KSČ, jinak by s nimi už dávno vládnul. V parlamentu tato koalice spolehlivě funguje už 5 měsíců.

No a tandem Babiš+Zeman je celkem logický, Zeman potřeboval pro zvolení podporu (jeho voliči jsou spíše levicoví, tj. velký překryv právě s ANO a jeho vlastní "strana" SPO jsou komedianti). Babiš zase potřeboval rychle odstranit starou vládu a nechat se najmenovat do premiérského křesla, aby si mohl posvítit na své vyšetřování ohledně podvodu s Čapím hnízdem, a to se mu zatím moc nedaří, asi mají policajti hodně jednoznačných důkazů, což víceméně (ne)chtěně proflákl v neděli i ten Pirát u Moravce.

Tady prostě nejde o to sestavit vládu s důvěrou, tady se hraje hra o nekontrolovanou moc, její rozdělení a pak o trestní stíhání Babiše.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat