Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vlaky zdarma - Babiš mě hned po ránu vytočil

To je ale dobrá utopie :-)

Osekat stát na nutné minimum

Príma nápad. Bude zřízen Úřad nejvyššího minimalizátora ve státní správě, postaví se budova, nakoupí počítače a béemvéčka, nabere výzkumníky, odborníky a pomocné úřednictvo a může se začít pátrat nad tím, kde začít.

A tím to skončí.

Zevnitř státu tohle opravdu není možné. Ten "optimalizovaný" úředník není jeden, alébrž jich jsou bžilióny a mají rodiny... z hlediska voleb nereálné. Jedině befehl z Bruselu. Sice ho někteří dotčení budou mít rádi ještě méně, ale místní politici se budou mít na co vymluvit.

Jasně, že je to všechno prvoplánové a s jediným cílem.
Na druhé straně - a ze svého hlediska: tenhle stát mě osobně se*e čím dál tím víc. V žádných volbách za mnoho let nevolím podle toho, kdo se mi líbí (politikou), kdo by mi mohl nějak pomoci (důchodce či učitel), ale výhradně podle toho, kdo mě nejméně (svou politikou a prosazovanými zákony) poškodí. Proto se určitě nebudu pohoršovat nad tím, pokud bych se někdy k lízu za státní prachy dostal i já.

Ten pokus pravice, ten 2. pilíř, to byl naprostý nesmysl. Kalousek na 1000% věděl, že zájem bude minimální* - ale potřebovali nějak zdůvodnit, proč zvednout sazby DPH, "aby na reformu byly peníze" (reforma nic nestála, prachy se probendily jinde). Kdyby místo toho přišli s kontrolním hlášením oni, žádné zvyšování sazeb se konat nemuselo, stačilo podchytit karusely. Kupodivu dodnes mi není jasné, proč ze strany pravice (a to pravičák jsem) ta "podpora podnikatelů" občas spíše vypadá jako "podpora zlodějů, aby mohli i nadále krást", viz EET řev.

----
* 2. pilíř se oplatil jen lidem s měsíční mzdou nad 36.000. Kolik takových před x lety bylo? A kolik z nich muselo tak nutně "řešit" svůj důchod? Takoví se zabezpečí i bez pilířů sami.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat