Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vlaky zdarma - Babiš mě hned po ránu vytočil

To si da uplnbe odveci. Mzdy sa zvysuju a ci uz minimalna, alebo priemerna a milionarom (ako zamestnavatelom) obe polozky znizuju ich prijmy, nie zvysuju. Skus uviest iny priklad;o).
Pointa je v tom, ze plosne zlavy pre urcitu skupinu ludi (studenti, dochodci) su podla mna blbost, zlavy by sa mali tykat iba nizkoprijmovych skupin ludi.
Prirovnaj si taku zlavu k socialnej davke...tu predsa tiez nedostava hocikto, iba ten, co splna iste podmienky. Nevidim dovod preco davat celoplosne zlavy pre kazdeho a ak uz zlavy tak cielene.
Ja sam som zazil este pozostatky socializmu na zeleznici, ked som chodil z intraku domov tak listo pre studenta stal 16 korun na rychlik a 8 korun na zrychleny vlak (siel rovnako rychlo ako rychlik) a veru dobre mi to padlo po prehyrenom tyzdni dostat sa domov za takuto sumu. Moj tyzdenny rozpocet bol vtedy cca 300 korun, pivo stalo 10-15 korun, takze tych 8 korun mi na konci tyzdna ktokolvek pozical.
Bohuzial sa nase zeleznice po 2 rokoch vzchopili, zrychleny vlak sa zmenil na rychlik a listok stal zrazu 32 korun, neskor dokonca este viac, takze cestovanie uz take zabavne pre mna nebolo.
Takze viem sa na to pozriet aj z pohladu studenta, ale to nic nemeni na nazore, ze som proti celoplosnym zlavam bez konkretneho urcenia.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat