Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Má tolerance hranice...?

Jenže důvody, které uvádíš jsou přinejmenším sporné. Je to skutečně tak, jak si myslíme, že to je?

Že homosexuální páry nejsou samy o sobě schopny vyprodukovat děti, to je opravdu jasné. Ale co páry mužů, kde budou mít své děti z případného předchozího vztahu? Nebo páry žen, které si prostě nechají to dítě z nějaké známosti udělat (oboje je dnes možné v zákonném rámci). Tam už přínos může být stejný, jako u "manželského páru".
Také je dost pravděpodobné, že kdyby "manželství" bylo nahrazeno nějakou jinou institucí (přinášející podobné výhody a povinnosti) zohledňující různé dnes běžné druhy soužití, i v něm by se rodilo více dětí, než mimo tento vztah.

Co se týká dalších důvodů, tam je to ještě spornější, že to přináší státu vůbec nějaké výhody (pro spoustu tvrzení prostě nemáme data). Neviděl jsem statistiku ohledně boje o záchranu vztahu. S 50% rozvodovostí to ale na příliš velkou snahu nevypadá. Další díl mohou být vztahy, kdy širší rodina tlačí proti rozpadu vztahu, nebo děti slouží jako páka. Přičemž přinejmenším jeden z partnerů je v tom vztahu trvale nešťastný. To si myslím také není úplně ideální stav. Co se týká handrkování (zejména o děti), pak pokud se nesezdaný pár nedokáže rozumně dohodnout, stejně to bude řešit soud.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat

loading...