Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Má tolerance hranice...?

Nevím proč tady máme rozebírat to, že ti manželství připadá "málo výhodné" a jeho realizace "moc složitá"? Já bych byl samozřejmě pro odbyrokratizování v každém ohledu, ale to není předmětem diskuze ani sporu...
Dokonce jsi hezky sklouznul k nějakému "vztahu státu k......". Tady se ale přece bavíme o liberalizaci institutu manželství tak, aby se nikdo nemohl cítit dotčen, nebo diskriminován. Pokud bys do toho hodlal tahat "užitek státu", tak nevím jestli by ses tak trochu nestřelil do vlastní nohy, anžto z uzavření manželství dvou hošanů bude mít stát stejný užitek, jako z uzavření manželství mezi pošukem a andulkou (myšleno samozřejmě tím papouškem).

Pořád je to ale přece o těch hranicích. Nebo bys snad povolil uzavření manželství třem lidem dohromady? Jak k tomu přijde ta druhá žena (nebo muž), když jim to všem třem, čtyřem, deseti suprově klape?

Ty tvrdíš, že jediné opodstatněné a správné hranice jsou ty tebou vytyčené a já zase tvrdím, že je tam za tohoto stavu a přístupu "protistrany" prostě nechci... Jak z toho ven? Referendum? I sami navrhovatelé říkají, že by "společnost měla být tolerantní a ustoupit". Já se ptám, má společnost právo říct, sem už se nám prostě ustupovat nechce? Je nám líto, ale manželství nedáme, vnímáme ho tradicionalisticky a je to pro nás neakceptovatelné. Pojďme se domluvit na kompromisu (jak jsem výše zmiňoval). Má podle tebe na toto společnost (myšleno většinová) právo?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat