Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Diskuze na novinkách

Tak KSCM je ta opravdova levice, ktera haji chude vykoristovane lidi. Druha vec je, ze takovy dneska v podstate nejsou a ze KSCM vlastne nema koho hajit. Oni a jejich par volicu uz zijou jen z historie, postupem casu uplne vymizi do zapomneni.

Okamura ma jednu podstatnou vyhodu, mluvi o prime demokracii. To je velmi silne individualni tema a neco co jde zcela mimo zajem dnesni levice. Tudiz z toho jasne plyne, ze nemuze byt sam Okamura povazovan za levicaka. Jiste druha vec je, ze proste placa a nahazuje udicku vsude tam, kde citi mozneho volice, levicova temata, pravicova temata, jemu je to uplne jedno. :-)

Osobne mu jsem schopen uplne vsechno odpustit, dokud bude mluvit o prime demokracii. Sice muzes namitnout, ze od slov k cinum je daleko, ale prima demokracie je revolucni tema, ktere podporuje individualismus a opravdovou schopnost lidi se na necem spolecne dohodnout vetsinou hlasu. Uz to, ze o tom nekdo mluvi, je obrovsky pokrok a v tuhle chvili to asi i zatim staci, hlavne je potreba to lidem zpristupnit do jejich hlav jako neco mozneho a uskutecnitelneho!

Jasny, znarodneni strategickych podniku - uplna kravina, to snad ani nemuze myslet vazne. Naopak znarodneni verejnopravnich medii, ktere v soucasnosti jenom platime, ale pritom o nich nemuzeme rozhodovat, dava smysl, osobne to treba vidim tak, ze Cesky rozhlas a Ceskou televizi znarodnit a prodat, dokud jeste maji nejakou cenu. Omezeni zahranicnich firem by bylo docela potrebne, ale ty navrhy zatim jsou hloupe, jde ale o to, ze pres firmy sidlici mimo CR unikaji penize (potencionalni dane) a doplaci na ne ostatni, nejak to narovnat by bylo moudre.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat