Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vítěz prezidentských voleb 2018 ČR (Druhé kolo)

Tohle me prijde jako naprosta hovadina. Pokud vim, tak NATO je pro Rusko nepritel cislo 1 (a pro NATO je Rusko jednou z nejvetsich hrozeb). A Rusko v EU je taky nemyslitelne, jelikoz si neumim predstavit jak se Rusko proti sve vuli podvoluje nazoru vetsiny (jak je videt napriklad v OSN).

Nie je. Uvahy o clenstve Ruska v NATO su pomerne stare a siahaju este k ere Gorbacova a Reagana. Velmi zaujimave boli pre mna nove fakty o ich schodzke v Rejkjaviku v 86, kde takmer doslo k oficialnemu nastoleniu tejto myslienky. Reagan sa s tym pohraval a nebyt poradcov dostalo by sa to aj oficialne von. Btw Reagan s Gorbacovom si tam nadstandardne dobre rozumeli.
To, ze pre NATO je bubak Rusko a v Rusku sa robi bubak z NATO je debilna politika. Niekto musi urobit prvy krok. tento krok neocakavam od Ruska, pretoze by sa to bralo ako prejav slabosti, ale prave od EU. Nie ako celku, od jednotlivych statov. Najprv jeden hlas, neskor dalsi a zrazu to bude na prorgame dna. Ak budu v Rusku vidiet, ze je tu naozaj velky zaujem o ich zaclenenie zacne silniet aj v Rusku tlak na tuto myslienku.
Samozrejme NATO je tazsi oriesok, takze zacal by som zaclenenim Ruska do EU a to take nerealne nie je. Ale plati to iste, popud musi prist z EU a zacat tlacit na Rusko, aby sa stalo clenom EU a o zvysok sa postaraju uz volby v Rusku, pretoze bezny Rus bude chciet byt tiez clenom EU tak ako je to v kazdej europskej krajine.

A predstava jak Rusko v NATU bojuje proti USA s Cinou je docela masakr.

To uz je scifi, ja som "vojnu" spomenul skor ako obchodnu na margo toho ako sa teraz Donaldino opovrzlivo vyjadroval na adresu EU. EU s Ruskom by USA v obchpdnej vojne hravo strcili do vacku.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat