Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kdy už ten Brusel pošleme do brusele?

Mozes mi vymenovat tie staty, ktore nie su v EU a su v colnej unii?
Pripadne tie alternativy, pozrel by som sa blizsie na zivotaschopnost tychto alternativ, stale o nich v naznakoch pises, ale nic realne nevidim.
Mam pocit z tvojich slov, ze vyrazne precenujes vyznam CR v ramci EU, respektivu silu jeho hospodarstva.
Pritom sa staci zamysliet ako to bolo v minulosti bolo a ze za rozvoj ekonomik CR a SR vdaciem Nemecku. Podiel exportu Nemecka a SR dosahoval v roku 2016 50%, cize na tychto 2 statoch zavisi buducnost vasej ekonomiky.
Ano CR moze vystupit z EU, ale pokial DE a SR nepristupia na colnu uniu s CR tak cele hospodarstvo pojde do prdele. Je naivne si mysliet, ze DE a SR budu podporovat "separatisticke" chutky CR a do pripadnej colnej unie by s nimi sli...nehovoriac o tom, ze taketo nieco by asi aj pomerne tazko bolo mozne vzhladom na nazory ostatnych krajin EU.
Budem pragmatici...po vystupeni z EU by trvalo pomerne dlho kym CR nieco vyjednala a silne pochybujem, zeby nieco vyjednala. Moj nazor je jasny, vsetci velki proexportni vyrobcovia sa presunu smerom na vychod a CR nema ziadnu cast ekonomiky, ktora by vedela nahradit tento vypadok.
Z mojho pohladu je to vila Amalka.
Btw nasiel som si Macha a musel som sa usmievat;o). Uviedol 6 dovodov pre vystupenie z EU a takemr by sommohol povedat, ze uviedol 6 blabolov. Najusmevnejsi je tento:

Když odejdeme z EU, budeme mít právo dojednat si volný obchod i se zeměmi, u kterých se EU volnému obchodu brání, jako je třeba Austrálie, Singapur nebo Izrael. I po vystoupení z EU zůstaneme součástí Evropského hospodářského prostoru, takže podobně jako Island nebo Norsko budeme nadále volně obchodovat bez cel a front na hranicích a volně cestovat po Evropě, ovšem bez balastu přemrštěných regulací a korupčních dotací. Uzákoníme jen ta pravidla EU, jež se týkají společného trhu.

Po vystupeni z EU nebude CR v pozicii Norska,ci Islandu, ktore maju specialne zmluvy a navyse pokial viem Nori platia poplatky ako vsetky ostatne clenske staty EU a dodrziavaju rovnake spolocne nariadenia ako ostatni. Se defactom rovnopravnym clenom EU s pravami a povinnostami, nie su de jure len preto, ze to tam nepreslo v referende.
Takze odpoved znie nie, CR nebude dalej volne obchodovat bez cla, nie CR nebude mat dalej volny pohyb osob (vypadne okamzite zo Schengenu). Ze nebude musiet dodrziavat pravidla EU? ANo nebude, ale nebude mat ani vyhody. Do prdele ved o tom sa hada cely cas EU a GB teraz. Briti nechcu iste pravidla a EU tvrdi, ze ziadna colna unia ani dalsie vyhody bez toho nebudu! To si Mach mysli, ze CR si to vyboxuje, ked ani Briti doteraz s EU nepohli?
Princip je jasny, nemusis byt clenom EU, ale nebudes pozivat ani jej vyhody. Ak chces vyhody musis pristupit na pravidla. Toto Mach a Okamura jasne zamlcuju a hraju na pocit narodnej hrdosti a nezavislosti. Ok ozivte si husitov a chodte opat proti vsem. Som zvedavy ako dopadnete.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat