Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Zimní gumy

Tak se přiznám, že o víkendu už jsem nazul zimáky. Ráno už škrabu tak není, nač čekat. Je tu někdo další podobně opatrný?
Co vlastně kupujete? Osvědčené Continentaly/Micheliny/Dunlopy, nějakou střední třídu Kleber/Nokian/Barum a nebo vezmete první zimáky v místním hobbymarketu?

Já se přiznám, že vybírám hlavně podle přilnavosti na mokru a hlučnosti. Valivý odpor mě až tak nezajímá. Nové gumy vždycky na předek, dozadu putují ojeté (ale stále nad 4mm).
Takže teď mám vepředu Dunlop WinterResponse 2, vzadu Bridgestone Blizzak. Ale loni mě ty Dunlopy skoro vypekly - při hustém sněžení, kdy na silnici bylo 15cm břečky, jsem se skoro nerozjel do ani ne moc prudkého kopečka a to pod tou břečkou nebylo náledí. Takhle blbě se mně ještě žádné zimáky nechovaly a to si myslím, že tohle počasí každou zimu pár dní zažijem.... Příště vezmu něco jinýho.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jakožto člověk co nesnáší davové šílenství (a je jedno, jestli jde o covid nebo tlačenice v pneuserv…
Moas 17.09.2020 06:04
Moas
Já to dělám taky zavčas. Ale letos to mám trochu jinak - na nový (zánovní) auto jsem potřeboval gumy… nový
Prasak 17.09.2020 09:49
Prasak
Já osobně používám Michelin, avšak tento rok jsem se rozhodl, že zkusit změnu. Dlouho jsem nevěděl,… poslední
Enzo88 28.12.2020 16:21
Enzo88

Jakožto člověk co nesnáší davové šílenství (a je jedno, jestli jde o covid nebo tlačenice v pneuservisech při prvním sněžení) jsem včera objednal nové zimní pneu. Prý mají vždy DOT z 2019 nebo 2020, tak nač čekat. Jakmile dojdou, nechám v klidu nasadit na plecháče a budou číhat na svou příležitost.

Je tu ještě někdo podobně postižený, kdo objednává zimní výbavu, když je venku +28 °C ? :)

Já to dělám taky zavčas.
Ale letos to mám trochu jinak - na nový (zánovní) auto jsem potřeboval gumy i disky, tak jsem koupil na inzerát celý kola. Jsou na tom Micheliny z roku 2017, což není špatný. I s dopravou za 4,5 klacku. Ještě to nechám převážit a zima může přijít.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru