Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kvalitní víno

Hoj,
onehdá jsem v Tescu před regálem s vínem vybíral lahev na večerní popití. Bylo nás tam víc a byli jsme celkem pěkně rozprostření... Kdosi se pohyboval u lahví za 60 Kč, já okupoval lahve za 120 Kč a jakási ženská byla v sektoru 200+

A všichni jsme vybírali s velkým zaujetím, jako bychom tomu rozuměli... Donutilo mě to přemýšlet nad tím, co vlastně lidi považují za "dost dobré" víno.

Já osobně se v těch stupnicích nevyznám (neumím rozlišit významy jako "Odrůdové", "Jakostní", "Kabinetní", "Přívlastkové", "Výběr" atp.). Manželka mě poučuje, že mám kupovat "Pozdní sběr", tak to tak dělám. Faktem je, že to začíná tak od těch 120 Kč. Kupujeme spíš suché víno. Jihoamerická vína mi přišla nic moc (logicky, pokud se ta flaša má přeplavit přes půl světa a nestát majlant, tak co v ní asi bude...)

Ve vinotéce jsem byl jen párkrát, zaujaly mě tam některé stejné flašky jako v Tescu, akorát o 50 procent dražší. Tak jsem tam chodit přestal. Předpokládám, že obsah je též stejný. Samozřejmě už jsem ochutnal i různá "sklípková" vína, nicméně nejsem natolik vpitý, abych poznal rozdíl.

Nejhnusnější víno, co jsem kdy pil, je mladé (je jedno jestli Beaujolais nebo Svatomartinské). Ani to jako víno nechutná.
Při nějaké vhodné příležitosti (třeba až mi bude padesát) bych rád ochutnal nějaké echtovní víno, jakože lahev za tisícovku či tak. Jen abych věděl, jestli nastane chuťový orgasmus nebo jestli to bude "hm.... bílé....". Už jsem tedy ochutnal sklenku pravého Champagne (ta lahev stála asi 2500 Kč) ale neoslovilo mě to, nemám rád bublinkové víno (sklenku sektu na Silvestra přetrpím spíš z povinnosti).

Jak to máte vy s vínem? Nějaké zásady, kterých se držíte, když chcete koupit víno, které neurazí? Co jste dosud ochutnali jako nejlepší a doporučili byste?

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat