Mám to velmi jednoduché, víno všude kolem, ceny násobně menší (nebo nulové) a odběr přímo ze sudů ve sklepech Kontrolní otázka: co bude lepší, víno výrobce XYZ přímo ze sudu nebo stejné víno stejného výrobce z regálu Tesca?
Párkrát jsem měl doma jihoafrické, australské či chilské víno, ale nejsem takový znalec, abych rozpoznal jejich výrazné plusy oproti tomu, co mám doma, od švagra, kamarádů, klientů-vinařů či místních výrobců. Takže necítím potřebu kupovat cokoliv někde po obchodech či vinotékách.
Nejhnusnější víno, co jsem kdy pil, je mladé (je jedno jestli Beaujolais nebo Svatomartinské). Ani to jako víno nechutná.
Božolé jsem nikdy nepil, ale obecně mám mladá vína naopak rád. Naopak nestojím o slámová či ledová vína, chuťově je to úplně jinde.
Preferuji buď lehká bílá vína (s nízkým obsahem cukru, spíše kyselé) nebo růžový Zweigeltrebe. Moc toho ale nevypiju, raději si dám Budvar.