Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Byli jste na vojně?

Za minulého režimu povinně dva zabité roky (špagáti rok). Jasně, časem se to špatné vykouří z hlavy a člověk vzpomíná na ty lepší věci.

Mezi staršími, kteří na vojně byli, panuje obvykle názor, že "...ti mladí fracci by vojnu potřebovali jako prase drbání". Nevím. Za mě to byl zabitý rok, i když jsem se nějak špatně nakonec neměl. Nikomu bych ale podobně zabitý čas nepřál.
Louny (měsíc, přijímač), Stříbro (2 měsíce), Bor u Tachova (zbytek). V rámci toho cca 60 dní Doupov v zimě (včetně "hlídání vojenských vězňů"). Výcvik? Kdepak, zašívárna, překlepat to.

Na vojně jsem sloužil část doby s "pětimetrem" Kráťou (z P.net), v rámci stejného praporu. Náš velitel, kapitán "Berki", to po letech dotáhnul na jednoho z nejvyšších funkcionářů slovenské armády…

Co vy?
Třeba se (někteří) virtuálně "najdeme" :)

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já to ještě stihnul na rok, než to asi tři roky poté zrušili. Mikulov, Vyškov, řidič BVP, přezdívka…
Prasak 15.08.2017 00:01
Prasak
Mikulov • Tam nas po tom co jsme simulovali aby jsme byly tyden osetrovne, kde nam pichaly konské i… nový
XoXoChanel 31.08.2017 14:30
XoXoChanel
Jo, kopání pařezů, oblíbená kratochvíle svěřenců nadporučíka Marečka. Ještě k tomu patřilo sekání tr… nový
Prasak 31.08.2017 18:48
Prasak
• To su blbec, 2001 ne 2K, nevim co na tom pravdy, ale marecek byl pry takovej magor ze i s manzelko… nový
XoXoChanel 31.08.2017 19:03
XoXoChanel
Ten kapitán byl možná od naší roty, jméno si moc nepamatuju, ale říkali jsme mu Chucky, kvůli tomu,… nový
Prasak 31.08.2017 20:07
Prasak
• Nasel ses ? :-D : https://www.youtube.com/watch?v=OUFjynPfnq0 nový
XoXoChanel 01.09.2017 12:32
XoXoChanel
Ty vole, hustý! Chlapa s kamerou si vůbec nepamatuju a svůj xicht nepoznávám. To bylo před mnoha let… poslední
Prasak 01.09.2017 14:39
Prasak

Já to ještě stihnul na rok, než to asi tři roky poté zrušili. Mikulov, Vyškov, řidič BVP, přezdívka "pojízdná rakev" byla příznačná.
Jelikož po příjmaču mě šoupli do Vyškova, kde jsme dělali podporu pro střední a vysokou vojenskou školu, tak jsme velmi často vyráželi s mašinama do terénu, buď na tankodrom, nebo taktický/střelecký cvičiště. Takže rozhodně nuda nebyla. Což je asi podstatný ve vnímání času strávenýho v zeleným - kdo chodil prakticky jen na služby v kuchyni, stráže a další opruzující "mrsk", to za ztracenej čas považovat bude. My jsme si s tankánama zařádili v něčem, na co se jiní chodí akorát dívat.
Takže to beru jako rok plnej zážitků, který se prostě za peníze nekoupí (ty bych asi bouchal někde ve fabrice, což mě stejně po vojně čekalo). Taky zkušenosti, kdy se jeden musí naučit přežít i s magorama na jedný cimře a naučit se, že někdo velí a někdo podle toho maká, i když se mu to nelíbí. Jo a heslo "voják se stará, voják má", to je to, co mladí potřebují, jak prase drbání.

Mikulov

• Tam nas po tom co jsme simulovali aby jsme byly tyden osetrovne, kde nam pichaly konské inekce B aby jsme mohli utect dolu domesta do hospody kde nas stejne chytli kousek od brany kopat ten "valkej parez" jestli na neho vzpominas hned po tom co nas na 7 dni uveznily v mistnim 4 luzkovym vezni, kde spoluvezen "Kucera" spadl do diry kterou nevidel ..
Ale horsi bylo, kdyz jsem dosel na obed, tam jak vydaval obedy takovej velky "skinhed" (myslym ze se jmenoval nak Galousek nebo tak nak) a zjistil sem ze nemam samopal tady mi zalepilo ..

Ale vim ze tam byl trenager vetriesky, nemel jsi to nahodou pod sebou kdyz byls u aut ?

PS :
• Ale strasne rad bych nasel jednoho kamaráda co byl semnou v Jihlave, bydlel kousek o Jihlavy jmenoval se SOVA, po tom co jsem byl prevelen do LIBAVA nebo to co z ni zbylo (sem tam jsme si brnky pres vojesnkou linku na strazi) uz jsem ho nikdy nevidel, kdyby jste nahodou znali SOVU od jihlavy co byl JVC 2000 dejte vedet ..

• To su blbec, 2001 ne 2K, nevim co na tom pravdy, ale marecek byl pry takovej magor ze i s manzelkou oni nak byleli kousek od kasare v lampasackych bytovkach udelali ze sklapa strilnu !!
Vim ze tam byl takovej hodnej kapitan trosku pricmodlej (typ latino) a STACHA co ucil "Musado" co jezdil z vyjezdovkou do hospod klidnit opilé vychazkare.
(Marecek co nechal 1 PSKA behat v 40C° v plynovych maskach)

Ten kapitán byl možná od naší roty, jméno si moc nepamatuju, ale říkali jsme mu Chucky, kvůli tomu, že to byl trochu prcek.
Jinak asi většina gum bydlela v bytovkách okolo, ve Vyškově to bylo stejně, sídliště přímo u kasina.

Mimochodem, z kasina zůstaly jen ty ubytovací baráky, udělali z nich byty, zbytek kasina srovnali se zemí. Mrkni na mapy.cz, je to tam vidět.
Před pár týdny jsem se byl do Mikulova podívat, ke kasinu jsem se však už nedostal, nevyšel mi čas. Možná příště.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru