Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Začíná Le Tour

Tady je to česky: http://www.roadcycling.cz/clanek/vina-nevina-sagana#
To pravidlo "vláčku" (já jsem to popisoval, že má cyklista zadní kolo toho před ním) - nevím, jestli je oficiální (ale nejspíš ano), ale v každém případě je respektované. Podle toho měl Sagan Cavendishe předpokládat, i když dozadu nevidí - možná blbý, ale je to tak. Nebýt toho pravidla vláčku, jsou pomlácení při každém spurtu, protože každý začíná zrychlovat v jiný okamžik (rozvržení sil na závěrečné metry, taktizování)...
On v podstatě s tím vyloučením nesouhlasí skoro nikdo, je to velice přísné a já si to myslím taky. Roli v tom sehrálo, že došlo k pádu soupeře a podle mě taky hodně vadilo, že to bylo u té bariéry. Jestli je v tom politikum - těžko říct. Že Cavendish umí jindy prasit stejně - nepochybně.

edit: V diskuzi tam někdo píše, že Cav nebyl rychlejší, než Sagan a ani na okamžik nebyl před Saganem. To druhé pravda je, to první nikoli. Absolutní rychlost měl Cav vyšší (srovnatelnou s jasně nejrychlejším Demárem) až do okamžiku, kdy ho začal pomalejší Sagan zavírat k bariéře. Z pohledu shora je to jasně vidět.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat