Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Šetříte vodou?

Zdravím ve spolek!
V souvislosti s projektem Českého rozhlasu Týden vody jsem si pročetl několik článků, povedených infografik (např.). Pocházím z jihu Moravy a delší dobu si všímám, že co se týká vody v krajině, něco není v pořádku. Při výletu kolem řeky Moravy jeden jen žasne, kde že se dříve pohybovala hladina, na zahradě za poslední léta několik stromů seschlo, taktéž sousedé a známí z okolních vesnic hořekují, že není voda ve studnách. Houbaři se snaží najít náhrady za osvědčená místa, odkud dříve odcházeli s novým košem. Několik let zpět hasiči dlouho bojovali s velkým požárem. Náš obecně teplý region na tom asi nikdy nebyl s vodou nejlépe, ovšem teď po zjištění, že to s vodou globálně nevypadá nejlépe, mě napadá: proč s vodou lépe nehospodaříme? Registrujete také v okolí nějaké znatelné změny? Nejedná se o téma, které by by bylo záhodno řešit, než nastanou velké problémy?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Škoda, že na problém nikdo dříve neupozornil. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/richard-brabec-such…
vlk56 29.04.2020 15:24
vlk56
Škoda, že na problém nikdo dříve neupozornil Ale upozornil a několikrát. Nepočítaje ty veškeré ECO…
HPET 30.04.2020 19:03
HPET
To byl sarkasmus. poslední
vlk56 30.04.2020 21:05
vlk56

Škoda, že na problém nikdo dříve neupozornil

Ale upozornil a několikrát. Nepočítaje ty veškeré ECO demostrace proti dnešnímu klimatu.
Už pred lety kupříkladu Španělsko na to upozorňovalo po tom co po období sucha neměli žádnou úrodu a vše šlo jen z rezerv, kde měli obavy aby měli vůbec co do huby.

Když jsem viděl otce naposled, což bylo někdy před 15 lety, tak už v té době hledali řešení, kde prováděli ruzné klonovani obilí které tomu suchu bude lépe odolávat v Kroměřížském zemědělském výzkumném ústavu.
Né však se vždy daří, třeba s kukuřici nebo bananovniky v jižní americe, kde tyto klonované, upravené se pak rozlízali a napadli ty zdravé.

Ps: Ano, doma se snažíme vodou zbytečně neplytvat.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru