Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Obohacovači obohatili Berlín

Vedle toho probíhají v EU projekty na pomoc v zemích sousedících s konfliktem, aby se těm lidem dala nějaká životní perspektiva - žít, pracovat.. nejen přežívat - aby neměli touhu do Evropy vyrazit. Probíhají jednání s africkými zeměmi, odkud sem proudí většina ekonomických migrantů. Jednak aby přijímali své občany zpět a také tady vznikají projekty, aby lidé získali perspektivu tam, a neměli touhu cestovat k nám. Výrazně se také zvýšila důslednost navracení zamítnutých žadatelů o azyl. Pomaličku tají ledy v otázce společné Evropské obranny.

K tomu dvě věci - o tomto se nikde nepíše, tak se není co divit, že je tu jen zmasírovaný pohled na věc. To druhý - jde to všechno strašně pomalu, obrana vnějších hranic (Frontex) mi přijde úplně obrácená.

Jenže kvóty, tak jak byly dohodnuty se týkají výhradně lidí z válečných zón (většinově Syřané) kteří už do Evropy doputovali. Z těch lidí si můžeme vybírat, nikdo nám nikoho cpát nebude. Ti lidé budou prověřování našimi tajnými službami a poté u nás absolvují azylovou proceduru. To je mimochodem hlavní důvod kvót. Aby se nárazníkovým zemím odlehčilo. Jak procesně, tak materiálně.

Ty píšeš o Syrských uprchlících, média a politici nám vnucují migranty.
Tak jak kua?
Stejně si nedělám iluze, ty křesťani z Iráku (co sem dotáhla nějaká neziskovka) taky čekali, že dostanou nefritový paláce a doživotní rentu. Tak se sbalili a šli do něměcka, kam stejně chtěli. Prej to taky byli uprchlíci. Tady nejde jen o islám, ale o jinou mentalitu jižních národů. Tam je to ještě o level dále, než španělská maňána.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat