Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Obohacovači obohatili Berlín

Sie schlagen vor, größere Flüchtlingsgruppen zusammen in ein Land zu schicken – beispielsweise ein ganzes syrisches Dorf nach Lettland. Glauben Sie ernsthaft, dass die Osteuropäer da mitmachen?

Die Idee mit dem syrischen Dorf ist ja nur eine Möglichkeit, die man nutzen könnte. Zum Beispiel, wenn Flüchtlinge nicht alleine in ein Land gehen wollen, wo es sonst keine Flüchtlinge gibt. Menschen gehen gerne dahin, wo schon Landsleute leben, das macht die Integration und die Aufnahme einfacher. Die Weigerung von Tschechien und anderen Staaten, Flüchtlinge aufzunehmen, verstößt gegen EU-Recht. Deshalb hat die EU-Kommission ja ein Verfahren gegen diese Länder wegen Verstoß gegen den EU-Vertrag eingeleitet.

Ona to v rozhovoru nenavrhuje, o tom žádná.

Reportér/ka se jí na to ptá. Ptá se na přemísťování, uvádí jako příklad přestěhování celé vesnice ze Sýrie do Lotyšska a ptá se, jestli si vážně myslí, že se východoevropané připojí.
Odněkud ty informace má, když se na to ptá.

Co Keller? Reaguje, že to je jedna z možností. Nedementuje to (to kdyby jí došlo, že je to nebezpečné téma), neřekne, že o tom nic neví (kdyby se o ničem takovém skutečně někde nemluvilo). Co z toho vyplývá? Že už o tom slyšela, ví o tomto návrhu, někde to skutečně probírali.
Co říká dál v odpovědi na otázku? Vysvětluje důvod tohoto řešení - lidé chtějí jít tam, kde už jsou jejich soukmenovci, nechtějí tam, kde nikoho neznají. A co říká dál? Mluví o Česku, o neochotě přijímat uprchlíky a o zahájeném řízení EU proti Česku (a dalším státům).
Ona o tom mluví v jedné odpovědi, to není bez souvislosti.

K tomu dodám - jeden z důvodů (poměrně jasný a zatím i akceptovaný), proč Česko nechce přijímat uprchlíky (resp. nechce přijmout kvóty) je ten, že sem uprchlíci stejně nechtějí, nechtějí tu zůstat.

Co z toho plyne? Musíme tam dostat a udržet určitou část uprchlíků, ti "přitáhnou" další. Například jedna vesnice je dostatečně soudržná masa, aby vydržela na jednom místě. Oni mluví v příkladu o Lotyšsku a ona zmiňuje na prvním místě Česko.... Souvislost nedojde jenom tomu, kdo má v hlavě karfiol.
Když přidám něco, s dovolením, rasistického (z oficiálního pohledu), tak češi tenhle modus operandi velmi dobře znají s jinou menšinou...

Oni skutečně takhle plánují, takhle uvažují, fakt to jsou takoví inženýři. Neuvažují o člověku, pracují s masami. Zatím to je ještě tak, že když to opravdu někde přeženou a zdvihne se dostatečný odpor, tak vycouvají a pak se mluví o tom, že to předtím byl hoax....

Distancovala se od toho až poté, co jí začali předhazovat (to TW trefil) lebensraum, nejdříve jen v dikuzích, ale tohle by šlo dál.

Žádný hoax, prostě jak sociálně plánují, tak jim z toho vyleze totalitní manýra (která tam stejně je vždycky) a oni si toho ani nevšimnou. Prostě to jsou sociopati.

U nás podobně - teď čerstvě Štěch, který by nahnal OSVČ do kolbenky, ten debil, podle kterého v noci dělaj jen kurvy a zloději atd atd. To nejsou omyly, nedorozumnění, to z nich prostě v určitém okamžiku díky neopatrnosti vystříkne upřímnost a na chviličku můžeš vidět ten hnůj uvnitř. Na chviličku vidíš tu skutečnost.

Že pak potom žvaněj a obrušují hrany - ať jdou do hajzlu, povahu už jsme viděli.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat