Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Obohacovači obohatili Berlín

A jak se pozná etnický čech? Potomek Slovanů, Němců, Turků, Švédů, Rusů a já nevím koho všeho, s kým jsme kdy těsně sousedili a kdo nás kdy dobýval. A v co takový průměrný čech věří? Když už tu kastuješ národy podle víry. V bůček a pivo?

Tohle škatulkování mě fakt štve (mnohem ostřejší slova mě napadají)!
Kdysi jsem cestoval vlakem s rodinou, kteří měli kluka - černouška. Asi pět mu bylo. Když by člověk zavřel oči, nijak ho nepozná od dětí, které běžně potkáváš na hřišti na sídlišti. Podle všeho ho vychovávají čeští rodiče (oba) chodil do české školky, hrál si s ostatními českými dětmi, mluvil česky a jmenoval se Pepík. Čech jak poleno! Jenom ty ho budeš někam odsunovat, protože vypadá jinak?

Denně potkávám hloučky školáků, středoškoláků. Jsou mezi nimi vietnamské děti. Baví se spolu česky, dělají stejné voloviny jako ostatní. Ti starší už se pokoušejí být prospěšní společnosti - jsou iniciativní, studují vysoké školy (česky, české), vstupují do komunální politiky. Ale pro takové jako ty nejsou dost čeští.

Jak takoví lidé mají chtít být čechy, jak mohou přijmout českou identitu za svou, když je takoví, jako ty, neustále odstrkují pryč a tvrdí, že nikdy čechy nebudou, ať budou dělat cokoli?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat