Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Má revizor právo vidět můj OP?

Ono je to o tom uvedomit si jednu vec, ktoru si malo ludi dnes uvedomuje. Ty, ked cestujes v MHD si "na uzemi" dopravcu a musis dodrziavat jeho pravidla. Ked pride revizor,ktory je jeho zamestnanec a ty sa nepreukazes platnym listkom mal by si mat tolko chochmesu niest za to dosledky (cize ukazat mu OP) a nehladat oporu dakde v zakone.
Je to podobne aj v obchode...ked ta SBSka vyzve na ukazanie task napriklad pri namatkovej kontrole. Ano ty si nic nespravil, ty nebudes nic ukazovat (v tom MHD si siel aspon bez listka, cize vinny si, tu nie), ale zase preco prave preto tu tasku neukazat? Tu ide len o ego, pretoze takmer kazdy to berie ako ponizenie a okamzita emotivna reakcia je nie, ty na to nemas pravo ma tu prehladavat a budeme volat policiu. Ked si odmyslime to dotknute ego tak preco nie?
A posledny priklad uvediem, ktory som si vsimol na nasich weboch.
Uzivatelia, castokrat sa spravaju tak ako keby im to tu vsetko patrilo. A ked sa vlastnik webu (napriklad ja) ozve, ze si nezela, aby sa "u neho doma" takto spravali dostane sa mu vacsinou namiesto pochopenia len nadavok do cenzorov, do blbcov a pod. Co ma fascinuje asi najviac na to, ze cast "okoloiducich" je ich schopna sa ich zastat, co povazujem za totalny upadok empatie u ludi.
Dodnes nemozem zabudnut, ako som si "dovolil" vymazat fotku mrtveho dietata niekomu z threadu s tym, ze si nezelam pozerat sa na mrtve a zranene deti na webe, kde chodim aj ja a zozal som za to vlnu kritiky namiesto akceptovania faktu, ze nasilie na detoch nechcem vidiet na ziadnej fotke, ci videu. Neviem, co ja na tom take nechopitelne.
Ono je to mozno aj o veku...na VS som revizorom nikdy nedal OP (iba raz, lebo mi zadrziaval elektricenku) a celkom ma bavili natahovanice s nimi, pretoze som vedel, ze vyhram, dnes po 20 rokoch by som sa asi choval uz inak. Takze daj si odstup, mozno dospejes aj ty casom k rovnakemu postoju;o).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat