Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jak jste přestali kouřit?

Já jsem nepřestal kouřit, ale kouřím opravdu jen občas to do toho nepočítám 'pasivní' kouření.
(kouřím od 8 třídy i když ty šluky ještě nebyly to vono, dokonce i marihuanu (velmi velmi descentne) která mi strašné voněla zacal jsem ji kouřit od druháku, ale s tou jsem přestal nějak chvilku co jsem opustil školu a dokončil Bc/Teoretická informatika...jestli to čtou děti 'marihuana je spatná áno' !!)

Cigaretu mi z huby vyklovl SPORT !!
Opravdu 90% omezení u mě došlo až s posilováním ke kterému jsem se dostal zcela náhodou, jelikož kouření mimo závislost je i o zvyku .
(3x týdně posilovna, 2x kolo, 1x kolečkové brusle a na cigaro chut nemám, lapám po dechu)

Když jsem nějak začal sportovat nebo posilovat (ale zase nejsem žádný kulturista nebo tak něco), jsem byl tak vymačklej a udýchaný že ta cigareta nesla ani šluknout po hodině když jsem si už zapálit dokázal, tak jsem si šlukl 2/3x víc to nešlo ani mi nejak nechutnala (coz je jen k uvítaní když chceš přestat, jakože přestat jsem v úmyslu nemel, cigareta byl můj kamarád a doprovázela me na různé místa, cekala semnou na autobus, když jsem byl sám, tak se objevila a dělala mi 5 minut společnost, ale to snížení přišlo nějak samo).

No a odstupem času jsem cigaretu nějak naturálně stáhl skoro až napolovic (10 cigaret denně, za 1.5-2 mesíce), pak přišla elektronická cigareta a po 2 měsících (letěla z baráku) jsem si uvědomil, ze vykouřím jen 3-5 cigaret denně a tak to pokračovalo až tak, ze si zapálím jen s přáteli někde v hospodě (v paluši), momentálně když si zapálím, tak jen když piju alkohol co je 1x za měsíc někdy i dva.
(myslím ze za tím stoji hodně změna zvyku než jak vlastní vůle kterou nemam nebo nějaké žvýkačky = jen změna závislosti, jinak kouřím rad i když je to jen občas, někdo píše přestat ze dne na den, u mě tomu tak nebylo, stáhl jsem to pomalu a naturálně bez nějakých krizí a hubou plnou žvýkaček s polepenýma zadama nikotinovými náplasti)

PS: Zásadně nekouřím před dětmi na zastávce jsem i předtím kouřil spíš bokem, nesnáším ty skurvy co kouřijou uvnitř zastávky (a né jen) a ještě ti to skoro fouknou do rypáku !!
(pak po nich na zastávce zbyde jen zamáčklí vajgl zasypaný 1Kg flustanců a hlenu, což po ránu není to co zrovna vyhledávám)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat