Novinky ako vacsinou kecaju...incident sa odohral na verejnom priestranstve, je z neho niekolko videi, je to bezna ulica (pravdepodobne) pre velvyslanectvom Turecka, alebo na mieste, kde sa Donaldino stretol s Erdoganom.
Zaznam sa zacina pomerne neskoro, je vidiet, ze cca 10 demonstrantov sa v strede cesty uz masti s Turkami chvilku, su tam civily aj pani v oblekoch. Policajti to pomerne rychlo upokoja, strany sa rozdelia a kazda ide na inu stranu cesty. Neskor Turci prekrocia cestu a zacnu ich tam mydlit, je ich odhadom tak 40-50 na tej strane cesty, takze tych cca 15 policajtov, co tam pobehuje to nestiha (navyse opar z nich su zeny;o)). Demonstrantov bolo mozno uz len 6-8, nejaka zenska a zopar starsich panov, takze boj to moc rovny nebol;o).
Neskor pridu posily, spravia hradbu z policajnych aut a uz sa to upokoji.
Jedine potesujuce je, ze zopar dementov v oblekoch, co kopali do ludi na zemi dostalo obuskom aspon po chrbte.
Zatknuti vraj boli dvaja US rezidenti, co napadli policajtov, takze ziaden z Turkov (asi diplomaticka imunita) aj ked na videu nie je vidiet, zeby niekto utocil na policiu.
Mna zaujalo aj video zpred roka, kde do uvrieskaneho demonstranta strka asi 4-5 chlapov v oblekoch a vytlacaju ho z chodnika, po ktorom bezne chodia ludia...za nimi stoji policajt a on sa dozaduje jeho ochrany...policajt len stoji a pozera sa.
Toto by celkom vytocilo aj mna, ze si nejaky cudzinec na uzemi mojho statu na mna dovoluje a strka do mna, vlastny policajt sa ma nezastane...to je zaujimave, ze toto zastanci hesiel "My sme tu doma" neriesia lebo mna napriklad tiez vytaca, ked sa mam na domacom ihrisku prisposobovat niekomu inemu (ale to je jedno, to som sa len tak sukromne trosku rozculil;o)).