Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Očima Saši Mitrofanova

Mitrofana nepoznam, ale clanok tej pani sa mi nepacil.
Napriklad uvadza negativne priklady inkluzie a zabuda na pozitivne. Ze napriklad inkluzia nie je len o detoch s poruchami spravania, ale aj o detoch s poruchami ucenia, ci telesne hendikepovanych. Pride mi to uplne jednostranne podane, pretoze sa jej to hodilo.
Dalej kritizuje, ze na gymnazium sa hlasi prilis vela deti...a co ju do toho? Hlasia sa tam preto, ze si to vacsinou zelaju ich rodicia a ja na tom nevidim nic zleho. Gymnazium bolo a je vyberova skola a prave preto ma tych 50% rodicov pocit, ze prave to ich dieta je predurcene na tuto skolu. A ze su to tam prijimacky? Ved tie su tam na to, aby oddelili tych lepsich od horsich.
To, ze sa vyjadruje ku kvalite prijimaciek posudit neviem, ale trosku ma vytaca, ked potlaca nutnost ovladania materinskeho jazyka na ukor ineho predmetu.
Takze, ked je niekto genialny matematik nemusi sa spisovne vyjadrovat, ci ovladat materinsky jazyk? Pani je evidentne proti pocinnej maturite zceskeho jazyka a z matematiky, ja som naopak za zachovania povinnosti tychto dvoch predmetov, pretoze ten prvy je vyrazom toho som hrdy Cech (alebo Slovak), som hrdy na to, ze mame samostatny stat, jazyk, historiu, ze sme kulturny narod a ...bla bla bla. ALebo chce pani vychovavat dalsie generacie barbarov, co seru na vyslovnost gramatiku, pravidla jazyka, svoju historiu a celkovo na to, ze su Cesi.
A matematika? Tak za tu budem bojovat este viac ako za cestinu(slovencinu), pretoze ak mi nieco dnes chyba u ludi je to logicke myslenie, a prave tento predmet ho rozvija. Niezeby ludia dnes nevedeli spocitat 1 a 1, ale akosi mi chyba sedliacka logika. ze ked spravim nieco, bude to mat vplyv na toto a potom sa asi stane toto...
Pani akosi zabuda, ze aj talentovany matematik moze byt dobry v rodnom jazyku, alebo mat talent na ine predmety, opat uvadza akysi okrajovy priklad geniusa, ktory okrem matiky nic nevie a system ho nuti na maturitu z CJ.
Jedine o com sa da s nou polemizovat je co a ako sa dnes uci, ci system memorovania nie je uz davno prekonany a pod. ALe to nie je na jeden clanok.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat