Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Mame blize k Nemecku ci Rusku?

Tak teda fleg, aby to bolo medzi nami jasné, ja vôbec nehlásam nejakú všeslovanskú vzájomnosť a ani nechcem založiť žiadnu Veľkoslovanskú ríšu. To som ani nikdy netvrdil, preto som mal dojem, že to (nasilu) ťaháš do politického smeru. Predsa aj Kollár (nie Boris) si na sklonku svojho života uvedomil, že všeslovanská vzájomnosť je blbosť. Triezvejší pohľad na slovanstvo mal Štúr. Proste to nejde, aby Slovania držali spolu, lebo, a toto je ďalší znak typický pre slovanov, slovania sú hašterivý, nevedia sa dohodnúť.
Navyše Rusov ja ani zďaleka nepovažujem za "čistých" slovanov. Väčšina Rusov má veľmi silné ázijské (mongoloidné) črty, viz. Putin. Resp. všetci slovania sú do istej miery pomiešaní s ázijskými národmi (mali sme ich tu v minulosti ozaj veľa), ale z tých Rusov tá Ázia proste dýcha. Na druhej strane máme určite bližšie k Rusom, ako k nejakým Američanom či iným anglofónom.

K Hitlerovi: Vidíš, toto ja práve považujem za nekonzistenciu u nacistov ohľadom árijskej rasy. Najprv mali byť pravými potomkami árijcov ozaj iba blonďaví modrookí germáni, (čo je teda podľa dnešnej genetiky blbosť, keďže podľa DNA sú si so skutočnými indickými árijcami príbuznejší slovania), potom išli podľa Güntherovho delenia, t.j. že árijská rasa sa delí na podrasy- nordickú, baltickú, mediteránsku a alpínsku. Rosenberg často radil Hitlerovi, nech namiesto pojmu árijská rasa ako tá najčistejšia forma používa pojem nordická. V priebehu vojny si nacisti uvedomili aj "rasové kvality" slovanských národov, ktoré predtým považovali za menejcenné. Dokonca boli "udeľované" tituly čestný árijec podaktorým lojálnym Židom a celému japonskému národu. Ono dnes sa to často v dejinách dezinpretuje, že Hitler chcel iba blonďákov s modrými očami, ostatných vyvraždiť. Čo je logická blbosť, v skutočnosti to bolo oveľa komplexnejšie, lenže slepá povojnová propaganda vyhráva.
Inak nemýľ si SS a Waffen SS. Do SS boli skutočne po celú dobu verbovaní iba "čistokrvní" Nemci, tá fungovala ako telesná stráž a na spravovanie koncentrákov. Waffen SS bola paramilitárna jednotka, do ktorej síce najprv tiež mohli iba Nemci, potom, ako už dochádzali zásoby Nemcov sa pretransformovala na multikultúrnu zložku, v ktorej bojovali národy od Francúzov až po černochov.
Btw Hitler mal ozaj modré oči, tie boli preňho príznačné. Píše sa o ňom, že pohľad do jeho hlbokých tmavomodrých očí nevedel nikto zniesť a práve tie mu veľmi slušne pomohli v manipulovaní ostatných.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat