Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Mame blize k Nemecku ci Rusku?

Sklamem ťa, resp. poteším, ale úplne matematicky exaktne sa to vážne nedá definovať a ani som to netvrdil, že sa dá. R1a haploskupina prevažuje najmä v slovanských krajinách, preto by sa mohla považovať gén, ktorý je slovanom vlastný. Ale nejde iba o haploskupiny, ale o vnímanie viditeľných skutočností. Určite si všimneš, že Slováci sú si podobnejší napríklad s Poliakmi ako s Nemcami. Veľmi zjednodušene povedané, slovania majú "gulatejšíe ksichty", pričom Nemci, alebo celkovo germáni, majú hlavy viac "kockaté". Myslím, že aj keď si niekde v zahraničí na dovolenke v neznámej krajine, napohľad si vieš asi tipnúť, kto by mohol patriť ku komu. Hlavne teda pri ženách, tie slovanské sú nepochybne oveľa krajšie ako germánske :))

S tým Hitlerom opäť s tebou nesúhlasím, podľa mňa mal v tom práveže trochu chaos, resp. on možno ani nie, ale jeho kolegovia si v tom neboli úplne jednotní. A dnes sa to navyše celé zle interpretuje. Ale opýtam sa ťa teda, ako to rozumieš ty, keď teda vravíš, že árijskú rasu jasne definoval, tak teda ako ju definoval?

Na etniká sa hrať nemusíme, nimi sme, a je len dobré, ak si to uvedomujeme. Predsa je to potrebné k chápaniu rozdielnych historicko-spoločenských kontextov, navyše sa mi páči tá diverzita, nerád by som bol, keby sme si ju nechali vziať. Cítim inak z teba istú nechuť dokonca až agresivitu pri tejto téme. Pritom je to veľmi zaujímavá a komplexná téma, dalo by sa o tom vážne debatovať nadlho, len ty sa začneš "rozhorčovať" ako si vôbec dovoľujeme o tom diskutovať, načo by sme sa tým mali zapodievať, prečo by sme mali ľudí niekam zaraďovať a už je po potenciálne plodnej debate... Ťaháš to znova jedným smerom a to politickým.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat