Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Přechody u kruhových objezdů

Není to trochu nesmysl? Řidič chce na daném výjezdu kruhový objezd opustit, v tom mu tam vejde chodec, musí zastavit, za řidičem musí zastavit i další vozidla, která pak v kruhovém objezdu zavazí. Všímám si toho často jak z pozice řidiče, tak chodce. Jako chodec si dávám pozor, jestli mě řidič vidí a hodlá zastavit. Leckdy se stane, že řidič objezd opouští a nesleduje chodce vůbec, nebo si všimne příliš pozdě a pak nedá přednost, nebo musí prudce brzdit. Postupem času začínám nabývat dojmu, že tyto přechody jsou nebezpečnější než jiné. Imho by prospělo, kdyby ty přechody byly od kruhových objezdů dál, aspoň tak na 3-4 délky auta a v blízkosti objezdu už žádné "rušení". Nebo je nedávat do blízkosti vůbec. Co si myslíte?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já se vyhýbám tomuhle přechodu https://goo.gl/maps/rzQ4o4CcjKw řidič co sem chce vyjet z kruháku cho…
Yarda 11.04.2017 09:33
Yarda
se zpožděním rozsvítí zelená i chodcům S tím se dá setkat docela často. Rozsvítí se zelená, řidič v… poslední
Niko Bellic 11.04.2017 16:28
Niko Bellic

Já se vyhýbám tomuhle přechodu
https://goo.gl/maps/rzQ4o4CcjKw
řidič co sem chce vyjet z kruháku chodce vidí až v posledním okamžiku. Dřív ten přechod byl v místech, kde jsou teď litinové sloupky a řetěz, tam řidič na kruháku viděli.
Případně ještě tady, kruhák to není, ale to časování semaforu vymyslel nějaký myslitel
https://goo.gl/maps/t9WvS8XP1112
Autům se rozsvítí zelená, chodci ještě mají červenou, ale když se auto rozjede a zatáčí doprava, tak se se zpožděním rozsvítí zelená i chodcům.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru