Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Pomoc s výběrem oboru na VŠ - Anketa

Ak by som to porovnal za seba mam podobnu skusenost.
Hlasil som sa na pravo, telesnu, ekonomiku, pretoze ma bavilo vsetko a zo vsetkeho som bol dobry.
Na pravo ma nevzali, skoncil som 450 zo 3600 uchadzacov, co je sice super, ale brali 300. Myslel som si, ze ked ma bavi dejepis a som svcitany, ze to staci. Nestacilo, mal som sa naozaj ucit.
Na FTVS ma nevzali. Ja reprezentant skoly a multitalent sportovy som si myslel, ze to dam bez treningu. Dal som, ale tych 200 ludi, co brali boli proste lepsi ako ja, pretoze oni na rozdiel odo mna repezentovali okresy a kraje, takze boli vo vyrazne lepsej forme ako ja.
Na ekonomiku som sa nedostal a dodnes neviem preco. Jedine vysvetlenie je, ze som mal vysoke teploty a celu noc pred prijimackami som bludil po meste, takze som dosiel na prijimacky ako zombie. Prisiel len papier, ze ma neprijimaju.
Nakoniec som skoncil na strojarine a dnes sa zivim v ramci IT.
Dnes je sice ina doba, skoly sa doslova biju o studentov a prijimaju skoro kazdeho, takze verim, ze teba zoberu na vacsinu skol, ale pointa mojho pribehu je v tom, ze je takmer jedno co studujes, pretoze nakoniec aj tak budes mozno robit nieco uplne ine. Navyse uloha VS nie je o tom ta nieco naucit, ale skor naucit ta ako sa ucit.
Samozrejme je jasne, ze ako herec mas malu sancu, ze budes raz v spicke a herci az tak moc nezarabuju, ako historik mozes byt casom spicka, ale s peniazmi to slavne nebude, navyse sa historii aj herectvu da venovat popri inom povolani ako konicku, takze tieto dve by som vylucil. Takisto literature sa mozes venovat aj doma bez toho, aby si si nou musel zarabat.
Z pragmatickeho hladiska vychadza najlepsie ucitelsky smer (obor si uz zvolis) alebo ta ekonomka, ktora je tak vseobecna, ze ta nikam velmi neposunie, ale ani nestiahne dolu.
Btw za 10 rokov si aj tak povies, ze bolo jedno, co si studoval, ze aj tak robis nieco ine;o).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat