Hledám název knížky
Zdar, kdysi dávno jsem četl jako děcko knížku, zaboha si nevzpomenu na název, ani kdo to napsal, ale bylo to o dvou kamarádech a antigravitační dlaždici. Nevzpomene si někdo?
Zdar, kdysi dávno jsem četl jako děcko knížku, zaboha si nevzpomenu na název, ani kdo to napsal, ale bylo to o dvou kamarádech a antigravitační dlaždici. Nevzpomene si někdo?
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Antigravitace? Vybavuje se mi Neználek na měsíci.
Ne-e, to není ono Přesně si pamatuju jednu pasáž: "Blázníš? Časné ráno a dva vlasatí kluci nesou dlaždici. Sbalil by nás první esenbák, kterého bychom potkali."
esenbák... takže to napsal čech. obálku to mělo jakou? podle toho by to mohlo jít vyhledat. nakladatelství?
Tak já taky Colombo. "Vlasatí kluci" je opis "máničky", knížka je napsaná mezi lety 1972-1977. Nakladatelství bude Mladá Fronta. Ti, mám ten pocit, vydávali české "neznámé" autory. Odeon ani Albatros to nejspíš nebude.
Dedukce bez záruky.
Netuším ani autora ani nakladatelství (SNDK? možná). Ani obálku. Ty roky sedí, mohl jsem to číst tak v páté třídě (1976).
http://www.databazeknih.cz/vydane-knihy/vaclav-semerad-2972
Mohlo by být něco z toho?
Docela by to odpovídalo stylu jeho tvorby, ovšem rok 1976 nevím nevím.
Nepomůžu Ti ,ale také jsem se s ní setkal.Myslím že ta dlaždice fungovala při zahřátí,vid?
Ano, přesně tak.
zkusil jsem dotaz položit na jiném fóru a možná odpověď je Jandera Alexandr - Jáchym a pět zmizelých...
mohlo by to být ono?
Asi to bude ona, moc děkuju
Takže ano, je to ona a už ji mám doma