Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Dotace deformují trh

Nejhorší na tom snad je, že tohle nikdy nevysvětlíš lidem z provozu. Určitě ne většině. Je pravda, že na tom může mít vedení svůj podíl i nějakým špatným rozhodnutím (mě docela zaujala zmínka o tom havarovaném stroji a fakt by mě zajímalo, co s ním provedli, že nešel smysluplně opravit, protože tohle dokázat není tak jednoduchý), ale tahle změna je tak velká, že se v podstatě jedná o krizi. A dějí se samozřejmě krizová opatření - jak jsme se třeba smáli, když před pár lety byly po několik týdnů v TV hysterické zprávy o tom, že úředníkům budou po nějakou dobu budou strhávat 10% z platu. :-D Hledají se prostoje (minutové), hledá se, kde se svítí zbytečně(!), hledají se úspory kde se dá, propouští se. K tomu odejde pár schopných - můžeš hádat kam.
Takovéhle hity a přitom provoz jede, hala plná nákladů, expeduje se jak nikdy, po lidech jsou žádány přesčasy s tím, že si je později vyberou a ono se prodělává? Tohle dělníkům nevysvětlíš. Špatný je majitel.
A on po nich chce, aby byli s firmou loajální - třeba aby vydrželi půl roku se srážkami z platu - ale není schopný zaručit, že to pomůže.
Neznám Východočeské tiskárny osobně, nikdy jsem tam nebyl a v Pardubicích jsem "zastavil" naposledy v roce 1998. Ale vsadím výplatu na to, že Fryč je tam pro mnoho lidí zosobnění satana.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat