Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Nezůstavejte ve škole

No, video jsem shlednul a ackoliv v nem vidim par veci k zamysleni, tak s celkovym zaverem jednoznacne nesouhlasim. Zkusim to rozebrat:
1) Cast veci, ktery tam zminuje, se u nas ve skole uci. Namatkou treba prvni pomoc nebo ustavni poradek CR - takze jak LZPS tak i hruba informace o tom, jak probihaji volby se probira.
2) Veci, o kterejch tvrdi, ze je v zivote nepouzije, jsou veci v realite sakra prakticky. Jestli pochybujes o smysluplnosti vyuky fyziky a zejmena matematiky, tak za me je ve skole matematiky zoufale malo a melo by se zasadne pritvrdit v pozadavcich a pridat na hodinovy dotaci - v podstate nic lepsiho te skola nemuze naucit. Jen clovek s dostatecnym matematickym aparatem je schopnej porozumet svetu, a to vcetne oblasti, kde by to clovek necekal, jako treba pravo. Fyzika by se trochu transformovat mela, ale to je na hodne dlouhou debatu.
3) Nakonec zbejva cast veci, ktery te proste skola naucit nemuze a nesmi - nedovedu si predstavit, jak by nekoho mohla skola ucit vybrat si stranu ve volbach. Jsou proste rozhodnuti, ktery clovek musi v zivote udelat sam a krome jistyho zakladu, kterej skola polozit muze(coz je dejepis, ekonomika a zase matematika) neni dalsi ucast skoly pripustna.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat