Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Volíme prezidenta USA

Zarniwúpe, asi se nechápeme.
Principiálně nic jako svoboda a demokracie nefunguje, pokud to vezmeš celé do důsledku, jak se to snažíš roubovat ve srovnání ČT vs. Parlamentní listy. Vždy je to o něčím vlivu, moci, zájmech. I ta demokratická politika se dá redukovat na čistě zájmovou činnost stran a jednotlivců, jde jen o stupeň pesimismu a negativního vnímání dění samotného pozorovatele.

Jenže je rozdíl, když ti nějaké novinářské ucho "ujede" a napíše blbost (protože tomu nerozumí, nechápe, je blbé, popř. si léčí nějaký mindráček, nebo se snaží zalíbit panu Agrofertovi), a tím, když se celé informační médium kompletně vloží do polohy "fandíme Agrofertu/Putinovi/Clintonové/Trumpovi) a zcela záměrně a sofistikovaně pouští dezinformace, lži a propagandu.

ČT řadím do té první skupiny - co taky můžeš chtít po 20-30 let starých "novinářích", kteří leckdy ani neumí pořádně česky. Souhlasím, že kvalita, neutralita atd. dost často dostávají na prdel, ale stále to je jedno z relativně nejdůvěryhodnějších médií v zemi. Je špatné, že ta kvalita není vyšší, ale není to zase tak hrozné, jak se to snažíš přirovnat. Noty mají, ale všeobecné, a spíše se to podobá určitému kodexu. A pokud to mám časově srovnat, tak musím říct, že dříve to bylo daleko, daleko horší.

Pokud to srovnám s komerčními médii (se kterými jsem měl už také čest), tak míra manipulace a amaterismu je ještě vyšší, tam se prostě jede na aféry, průšvihy a kauzy, a to doslova přes mrtvoly. Notami jsou zájmy vlastníka a komerční úspěch.

No a poslední štace jsou Aeroneti a jiní, které skrytě financuje Rusko - tam jde o nechutnou propagandu toho nejhrubšího zrna, na kterou jsou navázáni "rozesílači" přes e-mail a facebook. Noty v tomto případě jsou nejspíše jasné (čím hůře, tím lépe, relativizace až popírání objektivních informací, hoaxy, šíření a podporování očividně nepravdivých informací).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat