Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Volíme prezidenta USA

Aby si nebol sklamany. V EU je to mozno trosku ine (asi moc ani nie), ale Trumpovi spadne pomerne rychlo chochol z hlavy. US prezident nema zdaleka taku moc ako vidime vo filmoch, ze on moze vsetko.
Bolo to krasne vidiet na dokumente o Obamovi. Reforma zdravotnictva bola jeho hlava predvolebna agenda. Bola to jeho priorita. Onto fakt chcel spravit. A nespravil.
Preco? Neboli prachy a kedze chcel ist do toho cez svoj mandat prezidenta silou bolo mu "jemne" naznacene, ze si narazi drzku, ze mu to aj tak neprejde cez senat a ze mu dokonca hrozi impeachment. Zvitazil rozum a Obama sklopil usi a dodnes tvrdu, ze je to jeho najvacsia prehra v roli prezidenta.
Alebo ked mali zasadanie ohladom Afaganistanu a Iraku. Obama chcel stiahnut, co najviac vojakov domov, Hillary ako spravne jemne ziena z pozicie ministerky ziadala poslat tam este viac vojakov, nekompromisne bombardovat a pomaly sa zasadzovala za preventivne zvrhnutie atomovky (Hillary je inak pekne tvrda svina tam to bolo vidiet). Obama musel opat volit kompromis, pretoze siel skoro proti celemu poradnemu timu, vlade a generalite.
Trump bude zo zaciatku vyskakovat, ale velmi rychlo ho daju do laty a stane sa poslusnym prezidentom, co trt zmeni a na predvolebne sluby sa rychlo zabudne. Nieco kozmeticke sa spravi, nech ludia moc nebrblu a ide sa dalej.
Ak verim v nejakeho neobmedzeneho vladcu, co vladne trvdou rukou a nie je babkou tak to verim batuskovi Vladimirovi. Zopar dokumentov zo zasadania vlady, ci vyjazdov a v zivote som snad nevidel argantnejsieho cloveka, co si presadi svoje stoj co stoj. Bud vyborny herec alebo naozajstny tyran s mocou.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat