Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Garantovaný příjem

Moj nazor je podobny tvojmu, zadarmo ani n. Nikomu.
Samozrejme vynimky ako ludia chori, stari, deti a pod ano. Ale dospely zdravy clovek nech si najprv svoju davku odpracuje.
Roboty je naozaj dost, samospravy maju milion moznosti ako uplatnit armadu nezamestnanych a aktivacne prace u nas funguju uz niekolko rokov. Bohuzial nie velmi uspesne, aj ked sem tam ludi v reflexnych vestiackach vidim behat po meste a zametat aspon.
Velmi sa mi pacil jeden priklad z vychodoslovenskej dediny. Prevazna cast obyvatelov cigani, chudobna dedina, 90% nezamestnanost. Starosta prisiel a spravil genialny napad. Dedina potrebovala zamkovu dlazbu. Ale nemala na to prachy. Starosta vybavil dotaciu z eurofondov na zalozenie firmy (patriacu pod obecny urad) a dlazbu si vyrobili sami. Zamestnal tam vyhradne svojich dlhodobo nezamestnanych a dlazbu si polozili v celej dedine sami. Ba co viac ukazalo sa, ze o dlazbu maju zaujem aj ine dediny a tak firma, ktora mala byt len docasna vyraba dalej a zacala dodavat dlazby aj do inych obci.
Je to primitvne, je to jednoduche a je to genialne. A funguje to. Podla reportaze bolo 90% ludi, co tam pracovalo ciernych. Ok urcite ma starosta aj problemy, ktore tam neboli, napriklad, ze mu nechodia do prace akoby mali, ale problemy su na to, aby sa riesili a nie na to, aby sme hladali sposob ako to nejde.
Garantovany prijem je blbost, pretoze porusuje zakladny princip, ze zadarmo nic nie je a ako vieme, co mame zadarmo to si nevazime.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat