Češi Tibet podporují?
Už zase za mne chce někdo mluvit.
http://www.novinky.cz/domaci/396636-bursik-chysta-na-cinskeho-prezidenta-obri-plakat-s-dalajlamou.html
Tak mne napadlo, kolik asi Čechů podporuje Tibet a ví, wo co go.
Už zase za mne chce někdo mluvit.
http://www.novinky.cz/domaci/396636-bursik-chysta-na-cinskeho-prezidenta-obri-plakat-s-dalajlamou.html
Tak mne napadlo, kolik asi Čechů podporuje Tibet a ví, wo co go.
Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru
Salónní aktivismus, to kolem Tibetu; nic jiného. Vždycky je to tak, že když přijede někdo z Číny, tak jeho protějšek u nás má v kavárně průšvih, poněvadž Číňana dostatečně nemlátil po hlavě lidskými právy...
Kdysi, už to bude pár let, proběhl na idnes článek o radnicích, které nevyvěšovaly tibetskou vlajku. Že jsou fuj, komunistické a podobně.
Souhlas s Dalem. Jinak v anketě bych zaškrtl asi možnosti 3,4. V sovislosti s Bursíkovo akcí volím jednoznačně možnost 2. Bursík nemá absolutně žádný mandát k tomu vyjadřovat se za "Čechy". Ať si tam ten nýmand napíše "podporuji Tibet". Proti tomu nic nemám. Jsem Čech a od akcí takových zbytečných zmrdů (Bursík, Schwarzenberg a spol.) se rozhodně distancuji....
Musím tě podpořit. Mám stejný názor.
Hlasoval jsem d), i když... styk hned s celou Čínou? Nestačily by jenom Číňanky?
Vidím, že těch co se chtějí nechat kulturně obohatit je tu dost.
Mně osobně tam chybí volba "Není mi to jedno, ale nemám na to žádný vliv"
Máš na výběr z možností "podporuji Tibet" nebo "nepodporuji Tibet".
Mně osobně je to jedno.
Z těch dvou možností jsem si nevybral a ani mi to není jedno. Jako obvykle mám komplexnější pohled, takže se do chlívečků pro názorově vyhraněné nevejdu.
co znamenají ty přeškrtnuté nicky?
Preškrtnutý nick znamená ban. Podrobnejšie to tu rozoberať nebudem, pretože je to mimo témy tejto debaty.
Ak chceš na túto tému debatovať, tak založ nové vlákno. (los)
To je přesně to, co mi vadí ze všeho nejvíc. Ten, kdo se ohání nějakou "skupinou" totiž často stěží mluví aspoň sám za sebe. Když se ho pak zeptám, koho myslí tím "my", tak z něj obvykle vypadne perla typu "všichni", nebo "naši".
zvrať nastavení- není to poradna co znám.
Když sleduji zpravodajství o návštěvě čínského prezidenta a o akcích na podporu Tibetu, napadá mne, kolik asi aktivistů je informovaných, o co jde a kolik se zúčastňuje, aby se zviditelnili. Připomněl jsem si pasáž z knihy "Letiště":
Musím k tomu říct jednu věc: když vidím Buršíka s tou jeho Jauvajs, tak mám velmi tragikomické pocity. Ale na druhou stranu, vidět organizované čínské vítače s fangličkama, okamžitě se mi vybavily dobrovolně povinné první máje z let před rokem 1989, které jsem bytostně nesnášel. To, že se žlutokožci chovali, jako by jim to tady patřilo a upírali ostatním projevit svůj názor, to je už jen taková (opět) tragikomická komunistická třešinka na rudém dortu. Brr!
Je jen škoda, že nám naše "nezávislá a nestranná" veřejnoprávní tv a jiná média neukážou, jak se žlutokožci při příjezdu jejich hlavy státu do USA chovají tam. Možná by ses hodně divil!
Teď to bylo ve hlavních zprávách na ČT, takže bych to viděl buď na to, že někdo z ČT čte Debaty.net a dá na tvůj názor, nebo že ses luftnul.
Mimochodem, byli seřazení a pod dohledem policajtů...
Čínský prezident odlétal do USA 30.3. ráno. Jsou v té ČT opravdu úžasní, že nám první záběry a informace přinesou s třídenním zpožděním.
Mně třeba více zajímá, co se dohodlo na tom atomovém sympoziu hlavounů, než to že KSČ dokáže nahnat vítače i v USA.
https://www.youtube.com/watch?v=LjQKwFhBFWs#t=182
Rudejch vlajek jak nas.áno, Obama v předklonu, Michelle líbá čínskou paní komunistickou prezidentovou a Kalousek, Bursík, Schwarzenberg, Štětina, Kocáb a jiné slunkopiče s tibetskejma vlajkama nikde. Kam ten svět jenom spěje!
Opoziční strany potřebují vířit vodu. Kdyby byli u vesla oni, bylo by to třeba naopak a s tibetskýma vlajkama by lítali socani. A kritici návštěvy by to zdůvodňovali, že jde o obchod a ne o politiku. A že na lidská práva "se také myslí".
Tak to jsi asi dal špatné video, já vidím jen standardní ceremoniál, kde jsou vlajkonošové američtí námořníci, parita vlajek je zachována a vítání s lidem je zřejmě záležitost jen Obamy (lidi mají v ruce obě vlaječky a na kamery ukazují ty americké).
A to už nemluvím o tom, že tam to byla veřejná událost, ne jak zde, kde se neprodyšně zavřel Hrad a podhradí. Mimochodem, nepsal jsem nic o tibetské vlajce, to sis lehce domyslel. Psal jsem o NESNÁŠENLIVOSTI mávajících čínských slouhů.