Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Chápe někdo důvod, proč lidi "natáčí" videa tak, jak je natáčí?

Tohle mi hlava nebere.
Jednou z vymožeností současných mobilů je i natáčení videa ve fullHD, nebo aspoň v HD ready. Sám žádný podobně vybavený mobil nevlastním (necítím potřebu), ale chápu, že to může být užitečné, pohotové, prostě fajn. Nic proti.
Jenže...
Doma máme fullHD televizi - naležato. Do kina jsme chodili na širokoúhlé filmy - naležato. 3D a co je teď nejnovější? 4K? Taky se natáčí naležato, ne?
Tak proč všude lezou "domácí videa" natočená takhle:
http://zpravy.idnes.cz/metro-v-soulu-ukazuje-cesko-kampan-laka-korejce-na-moravu-pzu-/domaci.aspx?c=A160304_102701_praha-zpravy_rsr
ty vole, ještě s tím motivem, co natáčí, to není žádná Petřínská rozhledna.

To není žádná výjimka, tahle videa, natočená původně na fullHD a zákonitě okamžitě zmršená na třetinu roulišení...
To maj ty lidi zlomený zápěstí, to je snad nějaká epidemie, ne?
Na tom samém mobilu jsou schopní čumět na film, vypnou a pak překliknou na natáčení a to se jim v té chvíli o 90° otočí mozek, nebo jak to je? Je nějaké vysvětlení, které by neobsahovalo možnost absence mozkových buněk, nebo aspoň dědičné degenerace?

Je to částečně špílec, ale taky bych fakt rád věděl, proč lidi takhle natáčí videa (zdaleka to není specialita Koreje). Je jich moc, i u nás. To přece musí mít nějaký racionální důvod...

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já k tomu ještě nechápu, proč musí být ty kraje toho videa "zapravený" mazanicí z toho videa samotný…
Prasak 05.03.2016 12:57
Prasak
A veřejnoprávní televize už to dělá také. Není to tím, že by někdo točil na výšku. Ty debilní rozmaz… poslední
Kráťa 25.03.2016 13:49
Kráťa

Já k tomu ještě nechápu, proč musí být ty kraje toho videa "zapravený" mazanicí z toho videa samotnýho, proč nejsou okraje prostě černý. Je to rušivej element, odvádí to pozornost.
Ještě větší prdel takovýto videa sledovat na mobilu - tam je video na třetině obrazovky.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru