Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem The saddest junkyard

Mám rád sportovní veterány s šedesátých a sedmdesátých let. Ulítávám na Renault Alpine A110. No tak nemyslím si, že nad tahle auta není, nebo že by nad auta bylo tak nějak všeobecně, ale stejně - jsou nádherná. Kdybych měl dělat třeba bílého koně, tak to bude kvůli tomu, abych si mohl pořídit A110 a jet s ní řádit na Nordschleife.

A pak narazím na tuhle stránku a kroutí se mi i nehty u nohou:
http://iedeiblog.com/2012/06/11/the-saddest-junkyard/ :.(

Copak tam máme...
R8 Gordini .. dobře to takový zázrak není.
R5 Turbo ... dobře, taky ještě žádný zázrak.
BMW 3.0 CSL, což byl základ pro Batmobile
Dobře dobře, pořád tak nějak standard.
Ale to už přicházejí pecky...
Alpine A310 vypadá všedně, ale moc se jich nevyrobilo. Možná méně, než A110.
Alpine A110 ty se tam válej snad čtyři. 3-[ Renovovaná nejsou zase až tak "nedostupná", cena bývá kolem 50000 éček, většinou s neoriginálním motorem (stejně se zadíral - tuším, že ten z R8, - a když ho někdo má, tak ho tak jak tak z auta vyndá, suší doma a do A110 vrazí motor z R5).
Lotus 30 .. :-?:x:
Údajně tam stojí i dvě Lambo Miura, auto vyhlášené nejkrásnějším sporťákem století...
V debatě tam někdo tvrdí, že poznal i Rene Bonnet Aero D'jet, což mi tedy nepřijde, ale možné to je...

Ovšem A210 tam skutečně stojí... panebože ty to vidíš. ::)

Jsou to jeho khár, může každé ráno klidně nasrat na sedačku každého z nich a rozmlátit perlíkem. Ovšem někdo by měl žabožroutovi vysvětlit, že tomu, aby s auty kdokoli jiný obchodoval a světe div se na nich bohatl nezabrání. Tím, že tahle vyřadí z oběhu cenu zbývajících pouze zvyšuje a "spekulantům" jen pomáhá.

Jsou to jen hromady blbě natřenýho plechu, ale jak pěkně tvarovanýho plechu. :.(

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to opravdu velká škoda. Kéž by ty skvosty měly stejný konec jako tyto - prodej na aukci, snad ted…
Satyr 04.02.2016 21:51
Satyr
Zamrzí, že v Baillon Collection nenašli taky JK 2500. Zatím furt jen legendy, že ho někde někdo má..…
Zarniwúp 05.02.2016 00:48
Zarniwúp
Wau, tak to je taky hodně pěkný. No, pokud by ho někdo měl a věděl o něm, tak by se s ním určitě ch…
Satyr 05.02.2016 22:27
Satyr
Tenhle starší krasavec od Kubínského JK Sport stojí (nebo aspoň před rokem a půl stál) v Muzeu techn… nový
Zarniwúp 06.02.2016 19:05
Zarniwúp
Člověka co má na zahradě veterány pod plachtu znám. Bydlí nedaleko mě. Doma je jednou za měsíc, poku… poslední
Satyr 07.02.2016 00:06
Satyr

Wau, tak to je taky hodně pěkný.

No, pokud by ho někdo měl a věděl o něm, tak by se s ním určitě chlubil. Takže nejspíš to bude zavřený někde ve stodole, pokud to auto ještě někde existuje. Pár podobných stodol s autama jsem už našel (většinou staré, bezcenné a nepojízdné auta, občas jen karoserie), tak se mi třeba i zadaří někdy. :puff:

A k tomu "hřbitovu" aut, zajímavá diskuze: http://www.ferrarichat.com/forum/lamborghinichat-com-sponsored-cats-exotics/131246-miura-original-supercar-396.html

Prý se z auta budou muset prodat kvůli nějakému zákonu, pokud jsem to dobře pochopil. Což by bylo jen dobře. A je tam jen motor Miury, ne celé auto. Co jsem tak našel na více stránkách.

Tenhle starší krasavec od Kubínského JK Sport stojí (nebo aspoň před rokem a půl stál) v Muzeu techniky v Telči. Tam jsem právě taky poslouchal od pana kastelána... spíš asi od pana správce muzea, co se právě s JK 2500 děje. Údajně existuje, minimálně v podstatných zbytcích, a toho času (před tím rokem a půl) mělo být ještě v Americe, kam šlo přes dva překupníky. Chystá se prý restaurování...
Já bych řek, že to auto už ve skutečnosti neexistuje a jen se kolem něj mlží, ale rád se nechám v budoucnu překvapit. Akorát mi něco říká, že když se objeví, možná to bude jen replika...
I to JK Sport prý (auto není majetkem muzea, ale je v soukromých rukou) současný majitel v roce 1984 našel (a posléze koupil za 15000,-) na nějaké zahradě, pod plachtou, mezi dalšími odstavenými "veterány"...

Tu diskuzi prolezu..

Člověka co má na zahradě veterány pod plachtu znám. Bydlí nedaleko mě. Doma je jednou za měsíc, pokud vůbec a před domem má asi tak 4 veterány pod plachtou. Od té doby, co o nich vím (cca 8, 9 let) jsem je neviděl odplachtovaný a ani nijak přesunutý. A že kolem chodím často. Asi se mu jednou na tu zahradu podívám co tam má. Poslední dobou mě to zajímá víc a víc.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru