Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kočka nebo pes?

Něco se dá odhadovat podle avatarů… ;-)

Koho preferujete či máte?

Za minulého režimu by asi zvítězili psi na celé čáře, kočky měli víceméně jen lidi "u baráku" na dědině, jak součást boje proti myším. V bytech spíše ne (na rozdíl od psů), znal jsem jen jednu rodinu, která měla kočku (mí rodiče, asi 3 roky, nádherná siamačka :-) Dnes vidím těch kočičkářů kolem sebe daleko více než dříve.

My jsme jasní, výhradně kočičí rodina. Kočky nejsou jen doma, chodí normálně ven (máme barák s dvorem a zahradou), venku jsou i přes noc (stodola, "kočičí domečky", toulání se, lov..), pokud si tedy neusmyslí, že tentokrát budou spát s námi v ložnici.

Psy rád nemám. Částečně se jich bojím a vadí mi štěkání v noci (abych se v létě u otevřeného okna nevyspal, protože pes někde něco uviděl, děkuji, nechci). Naštěstí pro nás nikdo ze sousedů psa nevlastní.
Ano, "nevlastní", protože u psů je to tak, že pán vlastní psa. U koček je to naopak, kočka vlastní člověka ;-) Pes je poslušný otrok, kočka je osobnost.

Poslední dobou mě ale zlobí sousedovy kočky (Ema, Lilly a Jaruška), je to jakási nevychovaná banda :-D Chodí nám dělat hromádky (občas spíše "plachty") pod okna na ulici a nejsem s to jim to zakázat. I svému "pánovi", i jiným v okolí, typické vzorky "die Scheiße Katze".

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kočka nebo pes? Pro mne je teplo myšího kožíšku ráj. nový
blue5 08.01.2016 00:40
blue5
názor na kočky a psi máme teda stejný :-D prostě ti mauzlíčci :3 poslední
Ekmos 08.01.2016 23:19
Ekmos

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru