Kočka nebo pes?
Něco se dá odhadovat podle avatarů…
Koho preferujete či máte?
Za minulého režimu by asi zvítězili psi na celé čáře, kočky měli víceméně jen lidi "u baráku" na dědině, jak součást boje proti myším. V bytech spíše ne (na rozdíl od psů), znal jsem jen jednu rodinu, která měla kočku (mí rodiče, asi 3 roky, nádherná siamačka Dnes vidím těch kočičkářů kolem sebe daleko více než dříve.
My jsme jasní, výhradně kočičí rodina. Kočky nejsou jen doma, chodí normálně ven (máme barák s dvorem a zahradou), venku jsou i přes noc (stodola, "kočičí domečky", toulání se, lov..), pokud si tedy neusmyslí, že tentokrát budou spát s námi v ložnici.
Psy rád nemám. Částečně se jich bojím a vadí mi štěkání v noci (abych se v létě u otevřeného okna nevyspal, protože pes někde něco uviděl, děkuji, nechci). Naštěstí pro nás nikdo ze sousedů psa nevlastní.
Ano, "nevlastní", protože u psů je to tak, že pán vlastní psa. U koček je to naopak, kočka vlastní člověka Pes je poslušný otrok, kočka je osobnost.
Poslední dobou mě ale zlobí sousedovy kočky (Ema, Lilly a Jaruška), je to jakási nevychovaná banda Chodí nám dělat hromádky (občas spíše "plachty") pod okna na ulici a nejsem s to jim to zakázat. I svému "pánovi", i jiným v okolí, typické vzorky "die Scheiße Katze".