3 nasobone vkladanie USB
Statisticky mi vychadza, ze asi v 1/3 pripadov, ked vkladam USB zariadenie do PC sa mi to podari az na 3x. CIze prvy krat vkladam spravne, ale nejde to, druhy krat otocim a jasne, ze to nejde a na tretikrat sa to zazrakom po otoceni podari.
Najprv som si myslel, ze som len relativne casto nesikovny, ale hodil som otazku do plena a uz zopar ludi, co sa hraju s pocitacmi mi potvrdilo, ze im sa to stava pomerne casto tiez.
Stava sa vasm to tiez?
U mých PC ne, nějak vím, jak jsou ty porty situované. Jinde občas.
U normálních štěnic ani nestává. Ale v nějakém pominutí smyslů jsem před časem koupil dvě nějaké takové, jako na vloženém obrázku a ty jdou do portu cpát na oba způsoby bez problémů. Taky už jsem párkrát seděl a čekal a vono nic...
No já nevím, já bych se tím být tebou dvakrát nechlubil...
Kurnikšopa je to tak. Strčím flešku do portu, nejde. Otočím, nejde. Přiložím k očím, zjistím, že jsem to měl poprvé dobře, pečlivě zamířím stick on hole a zásun!
Svoje PC i flashky mám nakoukaný. U cizích nebo zákaznických se předem podívám. Rvát někam flešky naslepo mi přijde kokotina.
už se mi povedlo to vrazit na cizím do 1394 portu.
Kladivem?
Jelikož mám doma koberec produkující větší nežli malé množství statické elektřiny, zacházím s fleshkama obzvláště opatrně. Takže se nejdřív dotknu rukou bedny, potom opatrně zasouvám fleskhu a dbám na to, aby se opravdu nejdřiv dotknul ten kovový obal konektoru.
Ale mám jinou záhadu. Do PS-2 portu je zapojená myšule. Do USB je zapojený trackball. OS je Vista a nevypíná se, jenom uspává do RAM. Při každém druhém (skutečně ob jedno) zapnutí myš nereaguje, ve správci zařízení je všechno vpořádku. Zatím mi to nevadí (čti: nechce se mi lozit pod stolem).
Pod tohle se taky podepíšu. USB co USB...
Zcela běžně . Myslel jsem, že je to věkem, ale tady zjišťuju, že i jiní tvorové trpí tímto fleškovým syndromem.
Jasně, taky se mi to děje. Říkám tomu "USB superpozice".
Přesně tak, toto se stává většině z nás. Na informatice na VŠ - první přednáška (HW, SW,..) - když došla řeč na USB a 3násobné zasunování, tak všichni ve třídě přikyvovali, že mají uplně stejný problém.
Nie. Mam vo zvyku vzdy sa na flashdisk pozriet, takze viem ktorou stranou ho do portu vkladam. A kedze viem, ako su natocene porty na mojej (niezeby to bolo na inych doskach inak) maticnej doske, nemam velky priestor na chyby. Smatram niekedy dlhsie, ale ze by som s flashkou pri pokusoch otacal, to neviem naco...