Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Poplatek ČT a ČR

Začátkem roku byla Česká televize pod palbou kritiky za informování o dění na Ukrajině. Když to v únoru projednávala Rada ČT, vystoupil radní Michal Jankovec s tím, že Česká televize má určený úhel pohledu na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků jen za předpokladu, že se na všechno budou dívat z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení. Plní toto zadání ČT při informování o zahraničních událostech?

Nechápu potom, proč Česká televize považuje vyjádření Miloše Zemana za bezprecedentní útok na svou nezávislost, když radní Jankovec nám závislost ČT veřejně deklaroval. A navíc, divák není osel. Vidí, že Česká televize toto zadání do písmene plní.

Tohle je dost podstatné. ČT platí povinně všichni občané ČR. Za to by měli dostávat férovou službu v podobě objektivního zpravodajství (publicistiky a vlastně veškeré vlastní tvorby), které není ovlivněné žádnými zájmy. Ani finančními (reklama, sponzoring), ani politickými. Pokud tuto službu neplní, není důvod jí platit pomocí koncesionářských poplatků. Ať si zpravodajství platí ten, kdo si ho objednává, případně cenzuruje. Mnohem férovější je v tomto přístup komerčních TV, u kterých nějakou nezávislost a objektivitu předpokládá snad jen mentálně retardovanej jedinec....

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat