Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Reálné dopady tzv. migační krize

Nevím jak na Slovensku, ale tady v Česku je prakticky jisté, že neexistuje nikdo, kdo by dodržoval všechny pravidla (zákony). A to ne proto, že by se nechoval slušně, morálně a společensky přijatelně, ale proto, že zákonů už je takové kvantum a je v nich takový maglajz, že jedinec nemá šanci si "neposkvrněnost" uhlídat. Je v zájmu státu mít občany ve stavu , kdy jsou neustále něčím (klidně drobností, nesmyslem špatným podle debilního zákona, protože i takové máme) vinni. Lépe se jim vládne ve chvíli, kdy lze na kohokoli "něco" vytáhnout a dostat ho do figury. Spousta zákonů se normálně nevymáhá a nikdo to ani neočekává, ale damoklův meč visí nad každým. To není původně moje myšlenka, ale oficiálně na ni zřejmě narazit nepůjde.
A teď vlastně s TW tohoto postupu využíváte.
A to si nemyslím, že by porušování pravidel na fǒru (o tomto mluvíš jako o konkrétním nedodržování pravidel) bylo správné, protože koneckonců jsem s pravidly souhlasil při registraci a jsou to pravidla majitele fora. Trestem je ban (je to i v pravidlech). Nezabanování, ale připomínání toho, že nedošlo k trestu (banu) a tedy je dotyčný stejný jako ten, na koho poukazuje (A vy všichni dodržujete pravidla?) je přesně znak snahy ovládat, který jsem popsal v předchozích řádcích.

Celé by se to dalo shrnout: "Také nedodržujete pravidla." "Použijete to, jen když se vám to hodí."

Protože mám svou hlavu, tak:
Přestože mě jednou za rok vyberou na (podle mě nesmyslně umístěné) padesátce za 65km/h a až někde urazím SPZ a nevšimnu si toho, tak mi seberou řidičák, občas si zapálím na zastávce, když tam není ani noha, na hradě jsem fotil tam, kde se fotit nesmělo, protože cedule byla schovaná za dvřemi - tedy protože nedodržuji pravidla - stále si o sobě nebudu myslet, že bych byl stejný jako čmoud, který ohrabává malý holky. A nemyslel bych si to, i kdybych krátil daně, což je v současné době u nás zločin asi nejstrašnější. K tomu mě prostě dokopat nemůžete. :-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat