Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Pozdvihnutie urovne debat

Obycejna slusnost je ohybani zad? Ja tem lidem nepodlejzam, nevnucuju se jim, nehraju si na jejich sluzebnicka, ale proste to neznamena, ze tem lidem budu rikat, nebo treba i jen naznacovat, ze jsou dementi. Jednoduse jim normalne odpovim. Pokud nepodaji dostatek informaci, zeptam se na detaily. Zily se mi kvuli tomu nezkrati. Jasne ze obcas se objevi i nekdo, do koho si treba mirne rypneme, ale porad v ramci slusnosti a s ochotou pomoct. Viz ten tvuj priklad s tim, jestli zakaznice ceka, ze pocitac posle 14 dni predem doporuceny dopis, ze se mini porouchat. Tohle je jeste v pohode. Ale narazky na inteligenci apod. uz fakt v pohode nejsou.

Pokud si nekdo moc vyskakuje a mysli si, ze s tim pristupem "vsude mi musi bez kecu vyhovet, jsem doc. JUDr. MUDr. Ing. Zakaznik PhD.", tak mu taky dame najevo, ze na tohle nehrajeme, ale jeste porad to neznamena, ze ho budeme urazet. Tobe mozna prijde to "i prumerne inteligentni stredoevropan pochopi, ze ..." vtipny, ale jemu to tak proste prijit nemusi. Proste jsou lidi, kteri maji vychovani a umi pouzivat tu vec na krku natolik, ze i kdyz dane oblasti vubec nerozumi, tak se zeptaji tak, ze to nikoho neprovokuje k urazlive reakci. Smutne je to, ze takovych lidi je malo, ale s tim uz nic nenadelame.

Co bys rekl ty na to, kdybys prisel k obvodakovi s tim, ze cojavim te boli bricho a on by ti na to rekl, ze i prumerne inteligentni stredoevropan pozna ze s timhle se ma jit do nemocnice? Fakt by se ti takovyhle pristup libil?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat