Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Pozdvihnutie urovne debat

Myslím, že je lepší, když se debaty, konfrontace, hádky, napadání, žumpa (tedy různé stupně komunikace) dějí na relativně samostatném webu, než kdyby tím byly prolezlé spíše seriózní (tedy tematicky zaměřené) větve p.net. Pokud se to některému pravidelnému návštěvníkovi poradny ekluje, nemusí vůbec debaty otvírat, prostě je může ignorovat. Účel vzniku debat je totiž přesně ona "filtrace". Když založíme server pro děti do deseti let, dtto. Staří PC psi si budou stěžovat, že je to jak na Alíkovi. No.. bylo by to. Protože by to bylo určeno úplně jinému publiku, ne jim.

Osobně jsem pro co nejmenší regulaci (samozřejmě, pokud by to sklouzlo do trestně-právní roviny, je zásah nutný, jako analogicky třeba na PC/herní větvi aktivně nepodporuje warez).

Že někdy debata sklouzne do vulgárností a osobních útoků, to je prostě věcí zainteresovaných stran. Někdo se ovládá lépe, někdo hůře (je jedno zda má či nemá nějakou "obecnou" pravdu), někdo dovede jen prskat kolem sebe a možná občas zakurvovat, někdo naopak dokáže prskajícího efektně a nonšalantně odzbrojit. Svou vizitku si každý vytváří sám. Nakonec, jak je tomu i v reálném životě, i v té hospodě.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat