Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Cenzura internetu

ad 1) Tahle situace je spíš ukázkou, jak křivá je naše společnost. A má mnohem, mnohem širší dopad, než jen tohle. To je v podstatě jen důsledek. Stát tu neřeší otázku sociálně nejslabších - podpora sociálního bydlení (zkus si s bytem na obecním úřadě shánět práci), cílené integrační programy, úprava sociálního systému. To, co jsi napsal je pak jen pokus suplovat malou část nastolených otázek, ale bez vyřešení ostatních to stejně nebude fungovat.
ad 2) Nad spoustou metod používaných posledních 100 let se dnes točí hlava. V demokratických systémech však dochází k revizím, vychází se z historické zkušenosti (co byly chyby, co mělo/nemělo smysl, co z toho nakonec bylo) a i lidé mají možnost věci aktivně ovlivňovat (odchod USA z Vietnamu). Dovedeš si představit, že by v Rusku nějaká komise dala veřejně správu, že v Ruských pracovních táborech se dějí věci odporující mezinárodním lidským právům?

Extremisté nabízejí vždy rychlá řešení a vždy na úkor někoho. Demokratický proces je mnohem pomalejší, ale trvanlivější a ve výsledku mnohem méně bolestivý.

S EU jim jen tak "trpělivost" nedojde, ve světě velkých ekonomických sil (velké státy - Rusko, USA, Čína, velké finanční skupiny) je nesmysl hrabat každý na svém písečku. Jsou firmy, které mají větší rozpočet než Česká Republika, jak dlouho bysme vydrželi být nikým nevlastnění? A díky vstupu do EU a, respektive tlaku z Evropské unie - zavázali jsme se k tomu při vstupu - máme například zákon o státní službě, snad už konečně vyjde zákon o zveřejňování smluv. Naši politici sami by si nikdy dobrovolně moc neomezili.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat