Ty máš ten hóbařské nožíček? Se štětkó na koncu? Já už do lesa znova nelozil, je tam čerstvo nachcaný, ale na hřébky už se mě zdá kosa.
Přesně tak Se štětcem. Pravda, v lese bylo hodně takové vlhko, zem vlhká, ale hříbky jsme nasbírali dost, většinou nepříliš staré kousky. A zima? Ještě to jde, tam jak jsme byli to je vysoko asi 500 m, to u vás je to níž a obecně bych řekl teplejší kraj, než okolí Kralovic...
Město je v dolíku, ale okolní lesy jsou taky nad pětikilo.
To bude asi podobné. Říkali v počasí, že se má koncem příštího týdne oteplit, myslím, že by šance na hříbky ještě byla
Možná bych někdy v tejdnu zašel, budu mít odpolední, tak překonat po ránu lenoru.
Uvidíš. Já razím za týden na východ Slovenska, tam si myslím, že to bude na kosu a nůši Ale nechám to tam zvěři a místním obyvatelům, nebudu se tam s tím ... co vlastně, asi sušit a pak to vozit vlakem přes dvě republiky.
My budeme muset vystačit se zásobama z loňska. Něco nasušenýho ještě máme a v mražáku pár sáčků uvařených.
My dojedli loňské zásoby teprve teď, loni byl dobrý rok.
Díky tomu jsme nasušili dost a ještě jsme dostali něco od rodičů. Svoje zamražený už nemáme, ale tchyně si s tím naplnila mražák a ani se toho nedotkli. Tož jsem něco přesunul k sobě a pro zbytek si časem asi taky dojdu.
Ještě máme v mražáku taky pár loňských sáčků, je to smažené na sádle a některé zamražené jen tak. Myslíte že to bude ještě k jídlu?
Když je hlad - všechno je k jídlu...
Strávil jsem týden na východním Slovensku (NP Poloniny) a tady kde nic, tu nic. I když včera jsem potkal dva pravé ryzce. Ale hříbky nic. Možná už je na ně pozdě, k ránu byl vždy mráz (dny i noci byly jasné) a pěkně šedivo.
Dnes, poblíž Kralovic v okr. Plzeň - sever:
![[515-houby-jpg]](http://debaty.net/files/515-houby-jpg)
Ty máš ten hóbařské nožíček? Se štětkó na koncu?
Já už do lesa znova nelozil, je tam čerstvo nachcaný, ale na hřébky už se mě zdá kosa.
Přesně tak
Se štětcem.
Pravda, v lese bylo hodně takové vlhko, zem vlhká, ale hříbky jsme nasbírali dost, většinou nepříliš staré kousky. A zima? Ještě to jde, tam jak jsme byli to je vysoko asi 500 m, to u vás je to níž a obecně bych řekl teplejší kraj, než okolí Kralovic...
Město je v dolíku, ale okolní lesy jsou taky nad pětikilo.
To bude asi podobné. Říkali v počasí, že se má koncem příštího týdne oteplit, myslím, že by šance na hříbky ještě byla
Možná bych někdy v tejdnu zašel, budu mít odpolední, tak překonat po ránu lenoru.
Uvidíš. Já razím za týden na východ Slovenska, tam si myslím, že to bude na kosu a nůši
Ale nechám to tam zvěři a místním obyvatelům, nebudu se tam s tím ... co vlastně, asi sušit a pak to vozit vlakem přes dvě republiky.
My budeme muset vystačit se zásobama z loňska. Něco nasušenýho ještě máme a v mražáku pár sáčků uvařených.
My dojedli loňské zásoby teprve teď, loni byl dobrý rok.
Díky tomu jsme nasušili dost a ještě jsme dostali něco od rodičů. Svoje zamražený už nemáme, ale tchyně si s tím naplnila mražák a ani se toho nedotkli. Tož jsem něco přesunul k sobě a pro zbytek si časem asi taky dojdu.
Ještě máme v mražáku taky pár loňských sáčků, je to smažené na sádle a některé zamražené jen tak. Myslíte že to bude ještě k jídlu?
Když je hlad - všechno je k jídlu...
Strávil jsem týden na východním Slovensku (NP Poloniny) a tady kde nic, tu nic. I když včera jsem potkal dva pravé ryzce. Ale hříbky nic. Možná už je na ně pozdě, k ránu byl vždy mráz (dny i noci byly jasné) a pěkně šedivo.